Zsarnai piac

2020.11.23. 19:00

A piacon is félnek, de a bevétel miatt árulnak

A miskolci Zsarnai piacon továbbra is vannak vásárlók, igaz ott is kevesebben.

Novák Krisztina

Fotó: Bujdos Tibor

Hétvégén mi is kilátogattunk, hogy megnézzük, mennyire tartják be a maszkviselést és a kötelező távolságtartást az eladók és a vásárlók.

A belépőjegy megvásárlásakor egyből rászóltak arra az egy-két emberre, aki nem viselt maszkot. Mivel nem tolongtak az emberek, a távolságtartásra nem is kellett extrém módon odafigyelni, mindenki kényelmesen elfért, és a vásárlók nagy többsége kulturáltan közlekedett. Nem ütköztünk össze senkivel, és a lábunkat sem akarták megtaposni, ahogyan

az az előző években alkalmanként előfordult.

A sátraknál az árusok által kihelyezett asztalok gondoskodtak arról, hogy minden irányban tartsák a minimálisan előírt távolságot, de sok helyen még annál többet is. A kőasztaloknál öt-tíz méterenként volt egy-egy eladó, az asztalok szélessége pedig biztosította az árusok és a vásárlók közötti távolságot.

Fertőtlenítenek is

Az eladók mindegyike maszkot viselt, sőt az egyik sátornál azt láttuk, hogy az eladó hölgy egy flakonból permetez valamit a levegőbe, miután a potenciális vevők arrébb mentek.

– Benzinkutakon kapható fertőtlenítőszer van benne – válaszolta kíváncsi kérdésünkre. – Nézzenek körbe, nem én vagyok az egyetlen, aki ezt csinálja, mert mi is nagyon félünk a koronavírustól, de amíg vásárlók vannak, addig kitartunk, hiszen a mi megélhetésünk is ettől függ.

A büféknél a helyben fogyasztás megszűnt, kizárólag elvitelre készítenek ételt, azt is biztonságosan, plexifal mögött.

– Elvétve látok olyan vásárlót, akin nincs maszk vagy félig lehúzta, mert cigarettázik – mondta érdeklődésünkre egy másik árus. – A hangosbemondó is óránként figyelmeztet mindenkit a szabályok betartására, a piacfelügyelők is odafigyelnek mindenkire, ráadásul két rendőrpáros is folyamatosan járja a piac területét és előfordult, hogy rendészeket is láttam amióta bevezették a szigorításokat.

(A borítóképen: Vannak érdeklődők)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában