sürgősségi indítvány

2020.10.27. 17:00

Nemet mond a jobboldal a drasztikus lakbéremelésre

Sarcolás helyett fejlesztéseket és építkezést, a hosszú évekig változatlan lakbérek visszaállítását követeli miskolci Fidesz–KDNP frakciószövetség.

Forrás: ÉM

A megyeszékhely közgyűlése a héten csütörtökön tartja következő ülését, erre nyújtotta be a lakbéremelések elleni sürgősségi indítványát a jobboldali frakciószövetség.

Többször jelezték, hogy a miskolciak zsebéből kívánja megoldani a felhalmozott többmilliárdos költségvetési hiányt és a saját megélhetését a balliberális városvezetés, hangsúlyozza a Fidesz–KDNP sajtóközleményében, hozzátéve: a brutális önkormányzati lakbéremeléssel pedig több mint tízezer miskolcit sodor a fizetőképességük határára. Mint fogalmaznak: családok és nyugdíjasok kényszerülnek arra, hogy a drasztikus emelés miatt éves szinten több száz ezer forintos bérleti díjat és óvadékot fizessenek, és nem számít, hogy évtizedek óta rendesen fizettek, hátralékuk sem volt.

Nem adnak, hanem elvesznek

Sarcnak tekinthető az egyoldalú, senkivel nem egyeztetett irgalmatlan emelés, áll a közleményben. A jobboldali frakciószövetség hozzáteszi: a balliberális városvezetés azokat az embereket hozza nehéz helyzetbe, akik nem képesek nagyobb terhek elviselésére.

A Fidesz–KDNP kiemeli, hogy a balliberális városvezetés elvesz a miskolciaktól: nincsenek fejlesztések, nincs építkezés, nincs városrendezés, maradt az elmúlt hónapokban elhanyagolt lakókörnyezet, maradtak az illegális szeméthalmok, maradtak a töredezett járdák és a ki nem javított kátyúk.

Ezért felszólítják Miskolc polgármesterét és a baloldali képviselőket, hogy ne a kiszolgáltatott lakásbérlőkkel, családokkal és nyugdíjasokkal fizettessék meg saját tehetetlenségük árát, és vonják vissza a brutális mértékű lakásbéremelésre vonatkozó rendeletüket.

(A borítóképen: A Fidesz–KDNP frakciószövetség képviselői: Hollósy András, Soós Attila és Nagy Ákos)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában