iskolarendőrök

2020.09.01. 19:00

A gyerek a jobb oldalon szálljon ki!

Legfőbb cél, hogy egy diák se sérüljön meg iskolába menet és onnan haza.

Hegyi Erika

Fotó: Ádám János

Az idén is iskolarendőrök ügyelik a közlekedés rendjét és figyelnek a diákokra azon oktatási intézmények közelében, ahol folyamatosan nagy forgalom tapasztalható. A több mint tíz éves akcióról Pitkó László rendőr alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője tartott sajtótájékoztatót kedden reggel a Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskola közelében, a forgalmas útkereszteződésnél.

Az iskola kapujáig

Az osztályvezető jelezte: a megyében 256 általános iskola közelében 203 iskolarendőr segíti a gyerekek biztonságos eljutását az iskolába, majd onnan haza, egy hónapon keresztül. A legfőbb cél természetesen, hogy a gyerekeket ne érje közlekedési baleset. Ez a cél az elmúlt években teljesült, hiszen az akció ideje alatt egy gyermek sem sérült meg az iskolák környékén.

Pitkó László felhívta a figyelmet: az iskolakezdés idején reggel kialakulhatnak forgalmi dugók, hiszen a szülők egy időben érkeznek az intézményekhez. Ezért aki teheti, induljon el egy kicsit hamarabb, hegy elkerülhető legyen a nagyobb tumultus.

– Az is nagyon fontos, hogy a szülők is tartsák be az alapvető közlekedési szabályokat – hangsúlyozta az osztályvezető. – Biztonági gyermekülésben szállítsák a gyerekeket, és lehetőleg a jobb oldalon, a járdán szálljon ki, ne az úttesten. Ha lehetséges, a szülők kísérjék gyermeküket egészen az iskola kapujáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában