időközi választás

2020.08.12. 11:00

Polgármestert választanak Szendrőn

Lemondott a tavaly megválasztott város vezető még tavasszal a posztjáról.

Horváth Imre

Forrás: google térkép

Szeptember 20-án választhatnak új polgármestert Szendrő város lakói. Mint megírtuk, tavaly októberben az önkormányzati választáson négyen indultak a polgármesteri székért, köztük az előtte a várost vezető Tomorszki István is. Végül a voksok 41.06 százalékával, elég sima győzelmet aratott Dolányi János. Az új polgármestert szerettük volna az év elején megszólaltatni, terveiről, elképzeléseiről kérdezni, azonban az Észak-Magyarország többszöri megkeresésére sem állt kötélnek. Február 27-én aztán váratlanul lemondott a posztjáról, így a Helyi Választási Bizottság május 17-re időközi választást írt ki, a választásig pedig Hudák József alpolgármester vette át a városvezetői feladatokat.

Időközben azonban a koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet intézkedési nem tették lehetővé a kampány, és voksolások szervezését, megtartását, így bizonytalan ideig elhalasztották az országban az időközi választásokat – ennek megfelelően Szendrőn is.

Szeptember 20.

A Szendrői Helyi Választási Iroda vezetője, dr. Istenes Ibolya jegyző tájékoztatója szerint az időközi választást szeptember 20-ra írták ki. A szavazóköri névjegyzékben szereplőknek már meg kellett kapniuk az értesítőt a Nemzeti Választási Irodától, ahogy az igénylő, vagy jelöltként indulni szándékozó választópolgár címére az igényelt mennyiségű ajánlóívet is átadták. A polgármester jelöltet legkésőbb augusztus 17-én, 16 óráig kell bejelenteni. Míg a választási bizottság, szavazatszámláló bizottság megbízott tagját legkésőbb szeptember 11-én, 16 óráig.

A választási kampányidőszak már elkezdődött: augusztus 1-től szeptember 20-a, 19 óráig, vagyis a voksolás lezárultáig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában