Élet a járvány után

2020.08.04. 14:30

Fokozatosan indultak be a rendezvények

A művelődési ház és a városi könyvtár nyitvatartása is a régi rendre állt vissza.

20200731 Szeged Klebelsberg-telep Az Összefogás házába költözik a Klebelsberg - telepi könyvtár. A régi épület postaként üzemel majd. Képen: bepakolás az új könyvtárba Fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Forrás: MW/Illusztráció

Fotó: Kuklis István

A koronavírus első hullámát követően lassan, de az érvényben lévő biztonsági szabályokat betartva helyreáll a rend a Cigándi Városi Művelődési Központ életében is – tudtuk meg Kovács Gábor közösségfejlesztőtől.

Betartva az előírásokat

A korlátozások feloldását követően fokozatosan indultak be a rendezvények. A központ kötelékébe tartozó Bodrogközi Múzeumportán a látogatók, vendég csoportok fogadása is visszaállt a járványhelyzetet megelőző formába, de a biztonsági előírásokat betartva. Június 4-én, a nemzeti összetartozás napja alkalmából szervezett ünnepségnek is ezen intézmény adott otthont.

Július 10–e és július 12-e között itt mutatkozott be a nagyközönség előtt a TKMűhely színjátszó csoport is, mely civil kezdeményezés eredményeként jött létre. A Látszólag című előadásuk hatalmas sikert aratott a közönség körében. A nyári biciklis­szezonnak köszönhetően szinte mindennap érkezik kerékpároscsoport az intézménybe az ország különböző pontjairól. Mindezek mellett július 13–a és július 17-e között hagyományőrző nyári tábor is megvalósult a Bodrogközi Múzeumportán.

Azt is megtudtuk: a dolgozók Karcsán, valamit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újdombrádon tartottak kézműves-foglalkozásokat, és július 25-én Kisrozvágyon egy kulturális eseményen képviselték Cigándot.

A megszokott

A művelődési ház és a városi könyvtár nyitvatartása is a régi, megszokott rendre állt vissza a korlátozások feloldását követően. A két intézmény szolgáltatásait a lakosság ismét akadálytalanul veheti igénybe, de itt is érvényben vannak még

a száj­maszk viselésére és a kézfertőtlenítő használatára vonatkozó szabályok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában