új kenyér

2020.08.24. 13:00

Együtt sütöttek ünnepi kenyeret

Szegénységben élő hernádnémeti gyerekeknek mutatta be a kenyérsütés fortélyait Galamb Alex.

Szaniszló Bálint

Fotó: Bujdos Tibor

„Mi az álmod?” – kérdeztük pár hónappal ezelőtt Galamb Alextől, a mélyszegénységből indult, állami gondozásból a felnőtt életbe érkezett ifjú péktől.

A fiatalember akkor a következőt válaszolta: „Hogy legyen egy saját pékségem, az lesz a neve, hogy Galamb Pékség. Az úgy működne, hogy legalább havonta egyszer adományoznék friss süteményeket a rászorulóknak. Nem a megmaradtat adnám oda, hanem sütnék a szegényeknek is frisset. Lehet, hogy ez nem túl jó kereskedői magatartás, hiszen ebből nincs haszna az embernek, sőt pénzbe is kerül, de azt gondolom, hogy egy jó vállalkozás kitermeli ennek a költségeit...

Alex az álma megvalósításától még messze van, de biztosak lehetünk, hogy az ambiciózus ifjú előbb-utóbb eléri vágyait. Addig sem fecséreli az idejét, mert folyamatosan tanul, képezi magát, és tudását továbbadja a hozzá hasonlóan mélyszegénységből indult gyerekek számára.

Ízletes, illatos

A „Sütni jó!” program keretében az új kenyér napját is együtt ünnepelte meg Alex ifjú tanítványaival a Hernádnémetiben kialakított kis sütőüzemben. Megmutatta a gyerekeknek, hogy készül a kenyér. Együtt dagasztották be, és együtt várták a kemence mellett izgatottan az eredményt, amely mint kiderült, ízletes, illatozó új kenyér lett.

(A borítóképen: Galamb Alex és lelkes ki csapata Hernádnémetiben)

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában