szúnyoggyérítés

2020.07.25. 15:00

Szúnyoggyérítés lesz Tiszakesziben

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

Pap Gyula

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Sipos Imre polgármester többek között Facebook-üzenetében értesítette a tiszakeszieket, hogy a település területén földi úton történő szúnyoggyérítést tartanak. A kezelés pontos időpontja: 2020. július 23. napja, a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020. július 24–25. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre. A rovarirtásnál alkalmazott készítmény a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyog­irtó szer lesz. A készítmény hatásmechanizmusáról tudni kell, hogy a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A teendők

A lakosság részére javasolt intézkedések között szerepel, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.

A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztetőberendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad – hívja fel a figyelmet a polgármester. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek

a szúnyoglárvák.

A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket – teszi hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában