Véradás

2020.07.27. 14:30

Sztárokkal hívnak nyári véradásra Miskolcon is

Miskolcra ért az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt nyári figyelem­felhívó kampánya.

Nagy-Hankó Krisztina

Bakos Róbert hatszoros véradó

Fotó: Bujdos Tibor

A nyári hónapokban elsősorban a szabadságolások miatt minden évben csökken a véradók aktivitása. Az idén tovább nehezíti a helyzetet, hogy a járvány enyhülésével újraindult az élet az egészségügyi intézményekben, így megnőtt a vérkészítmények iránti igény is.

Annak érdekében, hogy a következő hetekben is folyamatosan biztosított legyen a vérkészítményre szoruló betegek ellátása, ismert művészek bevonásával folytatódik az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt véradókampánya egészen augusztus 31-éig.

Pénteken, Miskolcon két helyszínen várták a vér­adókat, de lesz folytatás a héten. Szerdán délelőtt 10 óra és délután 2 óra között a megyeházán várják a véradókat, amikor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat is bekapcsolódik a nyári kampányba.

Arcukat adták

Dobos Evelin, Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie), Péterfy Bori, Pikali Gerda, Pindroch Csaba kedvencek a hazai művészvilágból, akik arcukat adták a kampányhoz. A hallgatóság és a nézők szeretetét kívánja viszonozni az öt művész azzal, hogy személyes példamutatásával áll a véradás ügye mellé. Azt mondták: tudni, hogy egy beteg gyógyulását segítették vagy épp az életét mentették meg, ugyanolyan jó érzés, mint az előadás végén a felhangzó tapsot hallani.

A véradók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. További információ a weboldalon érhető el. Véradások előtt érdemes tájékozódni a közelben lévő vér­adóhelyszínekről és az időpontokról.

(A borítóképen: Bakos Róbert hatszoros véradó pénteken is adott vért)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában