talajtani tábor

2020.07.08. 11:00

Megvalósul a II. Extrém talajtani tábor!

Immáron második alkalommal várják a tanulókat, hogy együtt fedezzék fel a talaj rejtett kincseit. 

Apagyi Beáta

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Földrajz-Geoinformatika Intézete, a Magyar Talajtani Társaság és a KITE Zrt összefogásával rendezik meg a II. Extrém talajtani tábort. Az esemény helyszíne Nádudvar lesz. Habár a 2020-as évben lezárult a jelentkezés, jövőre újabb kalandokat hirdetnek.

Kalandok várják

- Ingyenes meghívásunk elsősorban 14-19 év közötti diákoknak szólt, de a tudásátadási módszertan eredetisége folytán pedagógusok jelentkezését is szívesen fogadtuk. A hatékonyság érdekében 20 főnél húztuk meg azt a bizonyos határt. A tervek szerint ez a három nap tartalmazni fog drónos bevetést, a tanulók előadást hallgathatnak a 3D domborzatmodell készítéséről és digitális talajtérképezési folyamatokról. Közösen belevetjük magunkat talajszelvények készítésébe és azok szakszerű leírásába. Bemutatókat tervezünk a mezőgazdaság HI-TECH világáról, geoinformatikai eszközökről, legyen szó műholdakról, GPS-ről, agrometeorológiai állomásokról, mintavevő készülékekről. Szakmán felüli kikapcsolódásként bográcsozunk, strandolunk, karaokezunk, éjszakai focizunk és még ki tudja milyen kalandok várnak bennünket – meséli M. Póss Anett, a tábor egyik szervezője.

Pozitív visszacsatolás

-Az előző táborról kapott visszajelzések pozitívak voltak, a tanulók külön kiemelték a talajszelvény ásását, ami közben nagyon jó hangulat kerekedett a csapat tagjai között. A szülők részéről bizalmat és elégedettséget érzékelünk, hiszen több diák másodszor is jelentkezett a táborba. Az esemény a Miskolci Egyetem pályaorientációs tevékenységéhez kapcsolható. Célja, hogy megismertessük és megszerettessük a fiatalokkal a talajainkat, amelyek ezernyi értéket hordoznak. Ezáltal környezettudatosabbá válnak, így felelősebb döntéseket hozhatnak életük során. Nem titkolt célunk e gyönyörű és titokzatos szakma népszerűsítése, hiszen jövőnk és jelenünk technológiáját csak tudással és bölcsességgel lehet hasznosítani. A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara betekintést nyújt korunk keresett és elismert szakmáiba – tette hozzá.

Aki nem szeretne lemaradni, az alábbi hivatkozásra kattintva iratkozhat fel a Földtudományi témájú események hírlevelére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában