Varga Lovas­iskola

2020.07.30. 10:00

Lovas edzőtábor Mezőkövesden

A lovakkal ismerkedhettek a gyerekek a Varga Lovasiskolánál.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Idén két edzőtábort is szervez növendékei, illetve a lovakkal most ismerkedők számára a Varga Lovas­iskola.

Az egyiket múlt héten tartották, a másikat pedig augusztus 3-án kezdik majd a gyerekek. Varga Lajos, a Varga Lovasiskola vezetője elmondta, kezdők és haladók is voltak a táborban, akik elsajátíthatták a lovaglás alapjait, ismerkedtek az állatokkal, a lovas kocsizással, ügyességi feladatokban, sorversenyeken vettek részt. Mindenki egész nap lovagolhatott. Elméleti oktatást is kaptak, például a szerszámokról, de arról is, milyen állat a ló. Egy-egy rutinosabb versenyző segítségével a lóápolást, nyergelést is tanulták. A lovak a következő egy hetet a tibold­daróci tanyán töltik, ahol tudnak pihenni, lovak lenni, hogy aztán újult erővel lássák el feladatukat.

Mint azt Varga Lajos elmondta, a járványhelyzet miatt sajnos az összes bemutatójukat lemondták – van például egy kis mesés lovas színházuk is –, s a szabadidős versenyek elmaradtak, de az időt próbálják hasznosan eltölteni, szinten tartani

a lovakat, ha úgy alakulna a szezon, hogy ismét tudnának amatőrversenyekre menni.

Segítség a polgárőröknek

A lovasiskola részt vesz a mezőkövesdi polgárőrség munkájában, a városban lovas polgárőrszolgálat működik. Mint Varga Lajos elmondta, igyekeznek fejlődni létszámban és tudásban is, az elmúlt hónapokban ő például egy emeltebb elméleti képzésen vett részt, a gyakorlati rész a járványhelyzet miatt elmaradt. A tagok igyekeznek úgy szervezni feladataikat, hogy minél többet legyenek szolgálatban.

(A borítóképen: Lóháton a táborban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában