Trianon 100

2020.06.04. 19:30

Nemzetünk múltjára emlékezünk

A 2020-as esztendőt a Nemzeti Összetartozás Évének nyilvánította Magyarország kormánya.

Fotó: Kozma István

Ehhez csatlakozva a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés úgy döntött, hogy méltó emléket állít a trianoni békediktátum százéves tragédiájának. A nemzeti összetartozás napján, június 4-én elhelyezték a Nemzeti Összetartozás Emlékműve alapkövét Miskolcon, a Megyeháza udvarán. A történelmi emlékhely a mindenkori nemzeti egységet és a megye lakosságának magyarság iránti elköteleződését – határon túli testvéreink iránti szolidaritását – fejezi ki, hangzott el az ünnepségen.

A miskolci mellett megyeszerte megemlékezéseket tartottak a nemzeti ünnepen. Koszorúztak többek között Arlón és Felsőzsolcán.

A Turul Emlékműnél Arnót és Szikszó között pedig négy település – Arnót, Felsőzsolca, Onga és Szikszó – önkormányzata új, közös emlékművét adták át. A Kiss István arnóti műkőkészítő mester által megalkotott, közel 2 méter magas talapzaton a nemzeti címerünk mellett emléktáblát helyeztek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában