Újraindult

2020.06.02. 08:30

Kinyitott a Bodrogzug

Vízitúrákra várják az evezés és a gyönyörű környezet kedvelőit.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Újraindult a koronavírus-járvány miatt lelassult élet a Bodrog mentén is. A pünkösdi hosszú hétvégén újabb részeket nyitottak meg a vízitúrázók számára a különleges természeti élményeket adó Bodrogzugban. Az eddig bejárható szakasz a Zsaró-ér torkolatától a madármegfigyelő torony előtti ikerátereszes mederátjáróig tartott. Az újabb szakasz megnyitásával a vízitúrázás immár Zalkod településig engedélyezett a Zsaró-éren.

Fobtos, a szabályok betartása

Mind az úgynevezett kiskör, mind a nagykör mentén (Nagy-tó, illetve Vissi-holtág) fészkelő, illetve fiókáikat nevelő réti sas párok nyugalmának biztosítása érdekében a teljes útvonalak nem látogathatóak. A területi korlátozás esetében figyelembe vették a még érvényben lévő járványügyi szabályok betarthatóságát is. A vízijárművekben a fertőtlenítés, valamint az egyéni védőfelszerelések használata a túrázók egyéni felelőssége.

A fertőzésveszély miatt a kihelyezett szemétgyűjtők használata helyett, a magukkal hozott tárgyakat, a keletkezett hulladékot a túra befejeztével kérik, mindenki vigye magával.

(A borítóképen: Kicsik és nagyok kedvelt vize a Bodrog)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában