megnőtt a forgalom

2020.05.29. 09:00

Tündérkert: ezentúl már a vár mellett parkoljanak!

A szépséges park mellett lakókat zavarta a hirtelen megnőtt forgalom.

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

Tavaly ősszel írtunk arról, hogy egy miskolci vállalkozó csodás kertet alakított ki barátaival a Diósgyőri vár keleti oldalán. Azóta a szépséges kert egy része már megnyílt a vendégek előtt, és az emberek hamar felfedezték maguknak a különleges parkot. Jönnek is szép számmal, főleg hétvégén, amikor az időjárás is alkalmas a sétára. Csakhogy a Tündérkertet körülvevő utcákban élők egyre nagyobb aggodalommal figyelték, hogy az eddig csendes utcájukat teljesen ellepték a parkoló autók és a parkba igyekvők.

Lakossági fórum

A közelmúltban lakossági fórumot is kezdeményeztek, melyen részt vett Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere, a terület önkormányzati képviselője. A fórum után az alpolgármester a közösségi oldalon kérte a kertbe látogatókat, hogy a Diósgyőri vár melletti parkolót használják.

„Itt az autók biztonságban elhelyezhetők, és a Lovagi tornák tere mellett végigsétálva, a vár mögött kialakított gyalogúton könnyen és kényelmesen megközelíthető a park. A tulajdonos elismerésre méltó módon figyel a legapróbb részletekre. Partner minden tekintetben, a környéken élőkkel való jó együttműködésre törekszik. Azonban a környező utcák alkalmatlanok a több százas autóforgalom befogadására, ráadásul a kerékpáros-forgalom is megnövekedett, így rendkívül balesetveszélyessé vált a Tokaji Ferenc utca” – írta az alpolgármester.

Táblák jelzik

A lakossági fórum után néhány nappal táblákat helyezett el a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. annak érdekében, hogy a vendégek ne zavarják az ott élők nyugalmát. A Tópart és a Haller utca elejére behajtani tilos táblákat szereltek föl. Az itt élők természetesen örülnek az intézkedésnek.

A Tündérkert közelében élő Krotkó Szabolcs azt mondta lapunknak, örül, hogy kihelyezték a behajtani tilos táblákat, mert a hétvégéken már elviselhetetlen volt a forgalom a korábban nyugodt kis utcákban. Félő azonban, hogy ha a vár melletti parkolót fizetőssé teszik, akkor a leleményes vendégek további utcákat „szállnak majd meg”.

– Nem tudom, mi lenne a jó megoldás. Az a baj, hogy az emberek mindenhova kocsival mennek, pedig egy kis séta senkinek sem ártana – fogalmazott Szabolcs.

(A bortóképen: Sétával könnyen elérhető a parkolóból a Tündérkert)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában