Korszerűsítés

2020.05.21. 11:00

Nagyszabású felújítás kezdődött a LÁEV-nél

A munkaterületet a napokban adta át a társaság a kivitelezőnek.

Forrás: ÉSZAKERDŐ

Fotó: HL

Elkezdődött az Északerdő Zrt. által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút korszerűsítése, a munkaterületet a napokban adta át a társaság a kivitelezőnek.

Több helyszínen

– A következő hónapokban megújítjuk és kibővítjük a lillafüredi kisvasút Miskolc Dorottya utcai állomásának épületét. A munkavégzés ideje alatt az utasok a peront használhatják a szerelvényekre való fel- és leszálláskor, jegyváltásra lehetőséget átmenetileg konténerben biztosítunk. A majláthi telephely kisvasút-irányításban érintett épületei vasút- és munkabiztonsági, továbbá energiahatékonysági szempontok alapján komplexen megújulnak. Lillafüreden, az Ökoturisztikai Központban korszerűsítjük a térburkolatot, az előtetőt, valamint a vizesblokkot – tájékoztatott a küszöbön lévő beruházásokról Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója.

Pihenőpark, amfiteátrum…

Garadnán rendbe teszik a végállomás környezetét, valamint az erdészeti múzeum épületét, és Garadna Grund elnevezéssel egy pihenőparkot alakítanak ki, melyben különböző erdészeti és kisvasút tematikájú játszótéri elemeket helyeznek majd el.

A hegyoldal alján levő Szövetség-forrás környezete is megújul. A forrás alatt egy kis amfiteátrum kap helyet, ahol különböző bemutatókat, rendezvényeket lehet lebonyolítani.

A teljes beruházás előreláthatóan 2021 tavaszára készül el. A fejlesztést a kormánytól kapott támogatásból valósítja meg az Északerdő Zrt.

(A borítóképen: A Garadna Grund látványterve)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában