probléma a gallyazással

2020.05.22. 09:30

Nagy munkában a Vasgyári temetőben

Többen megijedtek, és állítják: kárt szenvedett a sírkövük.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kozma István

Alapos tisztítás, gallyazás és fakivágás indult a közelmúltban a Vasgyári temetőben Miskolcon. Nagy fákat is kivágtak a szakemberek, ahogy rengeteg fakinövést is el kellett távolítaniuk. A munkálatoknak a hozzátartozók is megörültek, azonban többen is megkeresték szerkesztőségünket, hogy szerintük nem kellő odafigyeléssel végezték a munkát, amelynek során ágak kerültek (estek) a sírokra, amelyek több helyen meg is rongálódtak. Hétfőre a vállalkozó eltakarította a kivágásból származó hulladékot, és már rendezett képet mutatott a temető, így az önkormányzatnál érdeklődtünk, mi várható még, és mire számíthatnak azok, akiknek a sírkövében kár keletkezett.

Fotó: Kozma István

„A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. megbízásából a szerződéses feltételek megtartása mellett alvállalkozó bevonásával végzi a Vasgyári temető területén a fakivágásokat és gallyazásokat. A keletkezett faanyag elszállítását és a képződött gallyak és nyesedékek helyben történő feldolgozását (aprítékolását) folyamatosan végzik, így az utak és kegyeleti helyek megközelíthetőek.” A nehéz viszonyok miatt előfordulhat, hogy a sírok bizonyos mértékig szennyezetté válhatnak. A munkavégzés befejezését követően az eltakarítást és a helyreállítást a kivitelező a szükség szerint megoldja – tájékoztatott az önkormányzat.

Jegyzőkönyv készül

Hozzátették: ha a sírkerteket látogatók észlelnék, hogy hozzátartozójuk sírhelye a faápolási munkák során kárt szenvedett, keressék az illetékes temetőgondnokot, hogy az esetről jegyzőkönyvet vehessenek fel. A kárigény bizonyítható jogossága esetén az alvállalkozó a teljes körű biztosítása alapján jótáll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában