mezőgazdasági program

2020.05.28. 09:30

Lassan a helyére kerül minden intézmény

„A közfoglalkoztatás mezőgazdasági programja keretében a kertészetben dolgozóink termesztenek uborkát, paradicsomot, paprikát, karalábét, zellert, borsót, babot és tököt. A megtermelt zöldségeket a helyi étkeztetésre termeljük, egy részét tartósítjuk.

Pap Gyula

Forrás: ÉM

A termékeink a különböző termelői vásárokon megvásárolhatók” – tudtuk meg Miskolci Tibortól, Hejőpapi polgármesterétől.

Visszaköltöztek

A művelődési ház belső felújítása befejeződött, melybe visszaköltözött a Biztos Kezdet Gyerekház, ami a 0–3 éves korosztályt várja. Várhatóan elindul a közösségi ház is, ami a 3 év fölötti látogatókat fogadja majd programjaival. A szolgáltatóház ideiglenesen az orvosi rendelőnek és a védőnői szolgálatnak ad otthont, az egészségház felújításának befejezéséig.

Az önkormányzat szomszédságában található felújított épületben fog ideiglenesen elindulni az idősek nappali ellátója, mely várhatóan a veszélyhelyzet feloldása után megkezdi működését. Az épület a tájháznak fog végleges helyszínt adni.

A régi óvodaépület felújítása tervezés alatt áll, mely a közösségi háznak és a 100 fő alatti rendezvényeknek fog otthont adni. Május végén elkezdődik a Magyar falu program keretében megvalósuló óvodaudvari játékok telepítése és felújítása, valamint saját forrásból a tornacsarnok mellett köztéri játszóteret alakítanak ki.

(A borítóképen: Nagyüzem van a fólia alatt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában