jó példa

2020.04.01. 16:30

Segítség a nagy szükségben

Közel 1500 dupla falú, mosható szájmaszk jut el a rászoruló városi intézményekhez adományként.

Forrás: ÉM

Magánemberként is jó példát mutatnak Hollósy András és dr. Nagy Ákos önkormányzati képviselők, akik óvodai dolgozóknak juttattak el szájmaszkokat első körben.

Ügyeleti óvodák működnek azoknak a gyerekeknek, ahol a szülők nem tudnak otthon maradni. Veszélyhelyzetben a gyermekeket fogadó intézményekben a védekezés szükségszerű, és minden felajánlásnak örülnek.

Támogatás az oviknak

– Minden támogatást meg kell adnunk azoknak, akik rászorulnak. A veszély ellenére több önkormányzati fenntartású intézményben nem rendelkeznek a megfelelő eszközökkel a dolgozók Miskolcon, ezért juttatunk el folyamatosan szájmaszkot, fertőtlenítőszert és gumikesztyűt az óvodáknak.

Önkormányzati képviselőként jól ismerjük a körzetünket, de most magánemberként segítettünk – mondta el dr. Nagy Ákos, aki aktívan részt vesz a „Koronavírus – Segítsünk egymásnak! – Miskolc” elnevezésű, közel négyezer tagot számláló Facebook-csoport tagjai által szervezett közösségi akciókban is. Ennek keretében az idősek számára bevásárolnak, eljuttatják a szükséges élelmiszereket vagy higiéniai termékeket.

A Miskolcon az első ügyeleti héten három óvoda egy-egy tagóvodája látta el az ügyeletes óvodai feladatokat. A szülők bármelyik intézményben jelezhetik, ha gyermekfelügyeletet vagy közétkeztetést igényelnek az önkormányzati fenntartású intézményekben. Az intézmények ennek megfelelően járnak el: a járványügyi intézkedéseket betartva egy csoportszobában legfeljebb öt gyermeket láthatnak el, akik felügyeletét egy-egy óvónő és egy-egy dajka végzi délelőtt, illetve délután.

Úgy tudjuk: a szülői reakciókból arra következtethet az önkormányzat, hogy az előttünk álló hetekben az igény növekedni fog.

Cikkünk nyomán

– Ilyen időkben nem a politikai különállás a lényeg, hanem az összefogás. Magán­emberként, és nem a Fidesz–KDNP politikusaiként adtunk szájmaszkokat az intézményeknek – hangsúlyozta Hollósy András, aki elmondta: az első ügyeleti héten több forrásból jutott el hozzájuk, hogy az ügyeletes intézményekben nem volt kellő mennyiségű szájmaszk, gumikesztyű és fertőtlenítőszer. Mint mondta: azonnal intézkedni kezdtek, és felkutatva a lehetőséget éppen egyik cikkünk alapján jutott el a sajókeresztúri önkormányzathoz, ahol vállalták a szájmaszkok varrását.

– A legfontosabb, hogy segítsünk a járvány elleni védekezésben – emelte ki Hollósy András. – Dupla falú, háromrétegű, mosható és vasalható védőmaszkokat gyártanak nekünk. Eddig több mint 300 maszkot és több tíz liter fertőtlenítőszert adtunk át az intézményeknek. – Hozzátette, hogy folytatódik a támogatóakciójuk: további több mint ezer darab mosható maszkot juttatnak még el a rászorulókhoz.

(A borítóképen: Hollósy András (bal szélen) és dr. Nagy Ákos (balra) akcióban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában