Viss

2020.04.16. 15:00

Ott segítenek mindig, ahol szükség van rájuk

Mindenben számíthat a település vezetése és lakossága a polgárőrökre.

Fontos szerepet tölt be a település életében a Vissi Polgárőr Egyesület a vagyonvédelem és közbiztonság szempontjából, azonban a koronavírus-világjárvány idején szerepük még fontosabbá vált.

Idősek nélkül az idősekért

Mivel az egyesület tagjai között több fokozott veszélynek kitett korú polgárőr is van, ezért nélkülük, kisebb létszámmal igyekeznek megoldani a feladatokat, ezt figyelembe kell vennie Lipcsei Zsoltnak, a Vissi Polgárőr Egyesület elnökének a szolgálatok megszervezésénél.

Sikerült fiatalokat toborozni erre a célra, akik vállalják és lelkiismeretesen teljesítik a rájuk szabott feladatot. A hét minden napján – beleértve a hétvégét is – tartanak szolgálatot, napközben az utcákon, játszótereken lévő gyermekeket szólítják fel, hogy fáradjanak otthonukba, mert ott feladatok várnak rájuk az online oktatás keretében. Tamás János, Viss község polgármesterével karöltve a polgárőr-egyesület igyekszik a község lakosságával betartatni a kért óvintézkedéseket. A községben kialakított ellátórendszer segítségével a 60 év felettieknek nem kell boltba vagy gyógyszertárba menniük, a polgárőrök szükség esetén a hét három napján is intézik a gyógyszerbeszerzést.

A Sárospataki Rendőrkapitányság dolgozóival nagyon jó és szoros kapcsolatot ápolnak, most az ő munkájukat is igyekeznek segíteni; fokozottabb figyelemmel vannak nemcsak az idősek és a gyermekek, hanem az önkéntes karanténban lévők vonatkozásában is, tudtuk meg.

De az egyesület tagjai lelkileg is igyekeznek segíteni, hiszen az a tapasztalat, hogy az idősebb emberek nem igazán vannak tisztában a helyzet súlyosságával, és sok esetben nem is igazán értik, hogy mi történik; azonban ezt helyén kezelve a polgárőrök biztonságot sugározva nyugtatják meg őket a jelenlétükkel – tájékoztatott az egyesület.

(A borítóképen: Segítenek az időseknek is| Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában