Ifjú tehetség

2020.04.20. 15:30

Kislányként: táltos

A 8 éves Rianának esélye van arra, hogy ő alakítsa a rockoperában Torda szerepét.

Hegyi Erika

Fotó: Várady Nikoletta

Balla Riana Emma mindössze 8 éves, de már most rengeteg siker van a háta mögött. Zenés-táncos színész szeretne lenni, és ennek érdekében szülei segítségével mindent meg is tesz.

Számtalan versenyt nyert már, amerikai filmekben szerepelt, most pedig minden esélye megvan arra, hogy elnyerje a táltos szerepét. Riana ugyanis az „István, a király iskolába megy” Kárpát-medencei tehetségkutató versenyben csoportos és egyéni kategóriában is indult. Iskolája, a miskolci Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Gizella szerepére kérte fel.

Hatalmas a tét

– Ugyanakkor úgy döntöttünk, hogy szólistaként is induljon a versenyen. Az első forduló lezárultával ő jutott tovább a mezőny legfiatalabb énekeseként – mondja Riana édesanyja, Balla-Daragó Laura. – Torda, a táltos szerepére esett a választásunk, mégpedig azért, mert javarészt 13-15 éves kamaszok jelentkeztek a versenyre. Színpadképet tekintve a kislányomnak nem lett volna esélye Rékát, Gizellát vagy Saroltot megformálni, hiszen túl alacsony lett volna a többiekhez képest. Azonban táltos bárki lehet. A versenyzők videót küldtek be produkciójukról, Riana az első forduló után másodikként jutott tovább – újságolta örömmel az édesanya.

Hozzáfűzte: arról, hogy kié a főszerep, szavaz a közönség és szavaz a zsűri is.

A verseny április 17-én kezdődik és május 14-én zárul. Az eredményhirdetés május 15-ére várható. A győztesek az arénában mutatják be a darabot Budapesten. A Szörényi-Bródy szerzőpáros pedig kiemel két, nekik legjobban tetsző szólistát, akiknek egy évig fizetik zenei tanulmányaikat. Emellett a győztesek elutazhatnak a párizsi Disneylandbe is.

A legfiatalabb tehetség

Csak a legutóbbi sikerek: az V. Hangok Varázsa Tehetségkutató Versenyen remekelt, ahol komolyzenei (operett) és musicalkategóriában is első helyezett lett.

A tehetséges, miskolci kislányra a www.iskolasistvan.hu/szavazas oldalon szavazhatunk.

(A borítóképen: Balla Riana Emma)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában