járvány

2020.04.01. 08:30

Csomagot lehet vinni a kórházi betegeknek

Február eleje óta látogatási tilalom van a kórházakban.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Bujdos Tibor

Egy olvasónk hívta fel figyelmünket arra, hogy ismerőse az egyik miskolci kórházban több hete bent fekvő nagymamáját nem látogathatja, de információt sem tud kérni, mert nem tudja az osztályt elérni telefonon.

Február eleje óta látogatási tilalom van a kórházakban. Kezdetben a szezonális influenza miatt vezették be az intézkedést, majd március 8-án meghosszabbították visszavonásig a koronavírus terjedése miatt. A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak.

Vannak további kivételek, mint például a súlyos állapotú, önmagát ellátni nem képes beteg, aki mellett lehet egy hozzátartozó, vagy a gyermek mellett ott lehet az egyik szülő. Az ország minden kórházában ugyanazok a szabályok érvényesek a jelenlegi helyzetben, de lehetnek kivételek.

Sikerült a tájékozódás

Mint megtudtuk, végül a nagymama állapotáról sikerült információt kapni. A hozzátartozó az intézmény területére beléphetett, az osztályra azonban nem. A portán vagy a főnővérnél lehet csomagot is hagyni a betegnek, de szigorú higiénés szabályok mellett veszik csak át; ugyanilyen módon kaphat információt is a családtag állapotáról.

Kérdéseinket a látogatási tilalom szabályozásáról az operatív törzsnek is feltettük, várjuk a válaszokat.

(A borítóképen: Ez az érvényes rendelkezés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában