koronavírus

2020.04.23. 12:30

Alsóvadászon is kötelező a maszk használata

A település közigazgatási területén mindenhol viselni kell a védőeszközt, vagy valamilyen arcot takaró sálat, kendőt.

Horváth Imre

egszsggyi szjmaszk

Forrás: Illusztráció/ÉM

Új rendelet lépett hatályba április 21-től Alsóvadászon, ami a közösségi együttélés alapvető szabályairól, a járványügyi veszélyhelyzetben tanúsítandó felelős magatartásról szól. A rendelet kötelezővé tette a maszk használatát, ennek hiányában az annak rendeltetését, funkcióját betöltő textil, orrot, arcot takaró sál, kendő viselését. A rendelet Alsóvadász teljes közigazgatási területére érvényes, de kiemelten a lakosság ellátását szolgáló üzletekbe, postára, dohányboltba, egészségügyi intézménybe, az önkormányzat által fenntartott Alsóvadászi Napsugár Óvoda és Konyha intézménybe, a Tompa Mihály Általános Iskolába, az Aszalói Közös Önkormányzati Hivatal Alsóvadászi Kirendeltségébe ügyintézés céljából belépő és ott tartózkodó személyekre, az Alsóvadászi Közösségi Ház területén népkonyhai étkeztetés, valamint intézményi gyermekétkeztetés céljából érkező és ott tartózkodó személyekre terjed ki.

A kötelezettség teljesítésének elmulasztása a közösségi együttélés szabályai megszegésének minősül. A szabály megszegőivel szemben 5000 forinttól 50 000 forintig terjedő helyszíni bírságot szabnak ki, közigazgatási eljárás lefolytatása esetén pedig 150 000 forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

A koronavírus leginkább cseppfertőzéssel terjed. A betegség orrból, vagy szájból származó apró cseppeken keresztül képes emberről, emberre terjedni. Ezek a cseppek egy megfertőzött ember köhögésével, vagy kilégzésével kerülnek a külvilágba és a beteg körüli tárgyakra, felületekre, tájékoztatott a bevezetett szigorítás indokairól Szemán János, a település polgármestere.

„Kérem a lakosságot, hogy tartsák be a védőfelszerelés viselésére vonatkozó előírásokat. A maszk viselésével és a biztonságos védőtávolság, a másfél, két méter betartásával óvjuk önmagunkat és a környezetünkben élőket is” – kérte a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában