cukrászkodás

2020.04.01. 18:00

A frissen sült kenyér…

A kenyér készítése csodálatos dolog – vallja Galamb Alex, a pék.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Galamb Alex a számozott utcákból, mélyszegénységből indulva, gyermekvárosi kölyökkor után tanulta ki a pékszakmát. Ma már a Kisgergely Cukrászda megbecsült dolgozója, sőt most veszi igazán hasznát mesterségének. „Tizenkét éves voltam, amikor odaálltam az édesanyám elé, hogy pék szeretnék lenni, de ő ezt egyáltalán nem vette komolyan. A Gyermekvárosban aztán megkaptam minden segítséget, hogy elérjem álmomat. Felvettek a Debreczeni Márton Szakközépiskolába. Igyekeztem szorgalmasan tanulni, megfogadtam, hogy szakmám legjobbjai között leszek. Életem mérföldköve három éve jött el. Részt vehettem a pékszakma kiváló tanulója országos versenyen Nagykőrösön. Negyedik lettem, és megkaptam az emelt szintű bizonyítványomat. Kinyílt számomra a világ…”

Receptekkel kísérletezett

„A cukrászda műhelyében pékként elsősorban pogácsát, perecet sütök vagy tortához alapot, piskótatésztát. A cukrászkodás is érdekel, de az az igazság, hogy nincs jobb a sülő kenyér illatánál. Látni, hogy az emberek megszegik a kenyeret, amit sütöttem, megkóstolják és ízlik nekik – mondta az ifjú pék. – Ráálltunk a kenyér készítésére, kikísérleteztem néhány receptet, és azt tapasztalom, hogy szeretik az emberek, amit csinálok, és ez nekem az igazi öröm…”

(A borítóképen: Galamb Alex)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában