Anno 2000-ben írtuk

2020.03.04. 07:30

Sorakozni tessék: rossz álom az álomesküvő előtt

A nyári házasságkötés bejegyzésére méltatlan körülmények között várakoznak a jegyesek.

A model presents a creation by Hungarian designer Anita Pasztor during the Marie Claire Fashion Days of Budapest on November 23, 2019 in the 'Millenaris' cultural centre. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: Illusztráció/AFP

Fotó: Kisbenedek Attila

Az erről szóló írást az Észak-Magyarország 2000. március 2-i számában találtuk.

Ezt írja elő a jogszabály

A délután 1 órakor elsőként sorra kerülő ifjú pár hajnal 6 előtt kezdte a sorakozást a miskolci önkormányzat anyakönyvi hivatala előtt – írja a lap. Jóllehet az egyik érintett telefonon értesítette a felháborító tényről szerkesztőségünket, s az általa leírt méltatlan körülmények a helyszínen őt igazolták, sem ő, sem bárki az ott sorakozók közül nem vállalta, hogy nevével hitelesíti a történetet. A megtorlástól féltek: hogy nem vonulhatnak az anyakönyvvezető elé az általuk áhított időpontban.

„Felháborító és nevetséges. Előbb nem jöhettünk, mert a kitűzött időpont előtt legfeljebb hat hónappal előbb lehet jelentkezni. Most meg már ez a helyzet fogadott minket. Jól megszenvedünk azért a pár percért, ami alatt valamikor nyáron futószalagon összeadnak majd minket” – méltatlankodik egy lány a lap riporterének.

Az önkormányzat főtanácsosa is hallott a tumultusról. Azt mondja: az igazi szezon két hónapra korlátozódik: a júliusra és az augusztusra, s akkor is mindenki szombat délután szeretne házasságot kötni. A bejelentkezés idejét pedig jogszabály írja elő: az erre vonatkozó szándék egy fél év után elévül. Vagyis a „slágeridényre” való bejelentkezés most kezdődött el…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában