Időjárási helyzet

2020.03.04. 07:45

Riasztás az erős szél miatt négy járásban!

Az érintett területeken a széllökés sebessége meghaladja a 70 kilométer/órát is.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is. Késő délutánra a Dunántúlon, majd estétől északkeleten is veszít erejéből a szél teszi hozzá a szolgálat. A riasztással érintett területek megyénkben a cigándi, a sátoraljaújhelyi, a sárospataki és a tokaji járás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Előrejelzése szerint szerdán az átmeneti elvékonyodások, felszakadozások mellett többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, többfelé várható eső, zápor, főleg délen és keleten zivatar is lehet. Éjszaka folytatódik a túlnyomóan borult, csapadékos idő, de hajnalban nyugaton már felszakadozik a felhőzet. Csütörtökön a Dunántúlon egyre több helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, számottevő csapadék már nem valószínű. Ugyanakkor a Dunától keletre marad a többnyire erősen felhős idő, többfelé esővel, záporral.

Figyelmeztetnek rá: fokozatosan megszűnik a hidegfront hatása, de eleinte még előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás és asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában