Sajóvámos

2020.01.27. 18:00

Új rekordra vágynak

A VI. Vámos-Toros Napon újabb Guinness-rekord-kísérletre készülnek Sajóvámoson.

Novák Krisztina

Jó volt a hangulat 2018-ban is

Újabb Guinness-­rekord-kísérletre készül Sajóvámos önkormányzata Vámos-Toros Napon. A kolbászfesztivál ötlete hat évvel ezelőtt fogalmazódott meg, évről évre fejlesztették a rendezvényt. Négy évvel ezelőtt belekezdtek a sertéstartásba, közfoglalkoztatás keretében. Így a Vámos-Toros Napra a helyi intézmények, valamint a három történelmi egyház, a polgárőrség és a településen működő egyesületek is kapnak feldolgozásra egy-egy sertést. Az eladásukból származó bevétel a nevező csapatokat támogatja.

Versennyé alakult

– Először három évvel ezelőtt alakult át versennyé a rendezvény – mesélte Váradi Lajos, Sajóvámos polgármestere. – Akkor még csak a 620 méteres magyar kolbászrekordot szerettük volna megdönteni, amit egy 853 méteres kolbász elkészítésével sikeresen megtettünk. A tavalyi évben már a vajdasági, körülbelül 2000 méteres Guinness-rekordot akartuk megdönteni. Összesen 2431 méteres egybefüggő kolbászt töltött meg a közel 20 fős szakembercsapat, amivel sikerült átadnunk a múltnak az eddigi Guinness-rekordot tartó vajdasági Turia község elsőségét.

Idén is Guinness-rekord-kísérletre készül a település, de most „csak” egy 2500 méteres kolbász elkészítésével szeretnék megdönteni a saját rekordjukat.

A VI. Vámos-Toros Napot idén február elsején, szombaton tartják. Reggel hat órától kezdődnek a szúrások fogópálinkával, majd ha feldolgozták a disznókat, beindul a vásárlás. Sokan megvárják, míg előttük sül ki a tepertő, és a helyi termékek bemutatója is nagy sikert arat minden évben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában