időjárás

2020.01.29. 10:06

Havazás után napos idő

Kedden este az eső intenzív havas esőbe, majd havazásba váltott át Miskolcon, amely hozzávetőleg éjfélig tartott.

Pap Gyula

Fotó: Ádám János

Ennek következtében és az ezt követő lehűlés miatt visszafagyás kezdődött, így szükségessé vált az ismételt síkosságmentesítés az egész város területén. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai szerdán a hajnali óráktól 6 db szórógéppel folyamatosan dolgoznak a város útjain.

A reggeli órákra minden fő közlekedési útvonal járható lett. Jelenleg a fő gyűjtő- és mellékutak kezelése folyik az Avas, Diósgyőr és Pereces városrészeken.

–A nap folyamán az időjárás enyhülésével párhuzamosan csökkentik a gépek munkavégzését. A kézi síkosságmentesítést is újra kezdték kedd reggel, ez a munka jelenleg 295 fő és 5 db kompakt kis rakodógép bevonásával történik – tájékoztatott a Városgazda.

Szerdán délelőtt szakadozik a felhőzet, így mindenütt számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra – keleten inkább a nap első felében. A déli, délutáni órákban már szórványosan számíthatunk záporokra, hózáporokra, sőt, helyenként zivatar is lehet. A nyugatias szél többfelé mérsékelt, északon élénk lesz, intenzívebb záporokat pedig erős széllökések is kísérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között alakul – írja a metnet.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában