Nyitott bíróság

2019.12.17. 09:30

Most a törvényszékről látogattak az iskolába

Az Abigél volt a megyéből a legaktívabb oktatási intézmény a programban.

Horváth Imre

A hétfői látogatáson

Forrás: ATISZT

Nagy sikernek örvend az Országos Bírósági Hivatal által 2012. év őszén az átlátható, nyitott igazságszolgáltatás jegyében meghirdetett Nyitott bíróság elnevezésű előadássorozat a megyénkbeli iskolákban.

A program célja, hogy a fiatalok minél több ismeretet szerezzenek a bíróságról, az igazságszolgáltatás működéséről, a bírák munkájáról, az ítélkezésről, és ezáltal egy más szemszögből is megismerkedhessenek az ítélkezéssel. A fiatalok ellátogathatnak a bíróságra, és tárgyalást is hallgathatnak.

Nagy lelkesedéssel

A programban nagy lelkesedéssel vesz részt az Abigél Többcélú Intézmény Szendrői Telephelye, amely igyekszik minden lehetőséget megragadni, hogy a fiatalokkal megértesse: a bűnözés nem kifizetődő. Így például a program keretén belül a közelmúltban egy gyilkossági eset tárgyalásán vettek részt tanulóikkal. Utána pedig A múltban rejlő jövő… című bíróságtörténeti kiállítást tekintették meg. A múlt héten pedig a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön által szervezett intézetlátogatáson vettek részt.

Ajándékot is vittek

Hétfőn a látogatásokat „viszonozta” a Miskolci Törvényszék gazdasági kollégiumvezetője, dr. Kiss István, valamint dr. Molnár Dalma, a Nyitott bíróság program felelőse, akik ellátogattak Szendrőre. Méghozzá annak apropóján, hogy a megyében az Abigél volt a legaktívabb a Nyitott bíróság programban. A látogatással egybekötve ajándékokat vittek a gyerekeknek: az ajándékozásban részt vett a sátoraljaújhelyi és a szerencsi járási bíróság, és a megyei bíróság is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában