Polgármester találkozó

2019.12.03. 19:34

Megköszöntük az együttműködést

Ismét vendégül láttuk a megyei polgármestereit a Népkerti Vigadóban.

Tajthy Ákos

Fotó: Kozma István

Idén is megrendezte az immár hagyományosnak számító üzleti polgármester találkozóját az Észak-Magyarország. A keddi eseménynek az elmúlt esztendőhöz hasonlatosan a Népkerti Vigadó adott otthont.

A találkozón először Maros Éva, lapunk értékesítési vezetője köszöntötte a megjelenteket, aki hangsúlyozta, fontosnak tartják a program megszervezését egyrészt azért, mert ezzel a partnertelepüléseknek és vezetőinek kívánnak köszönetet mondani.

– Hiszem, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén nemcsak abban különleges, hogy a legnagyobb településszámmal rendelkező megye hazánkban, hanem abban is, hogy ilyen szoros együttműködés, kapcsolat alakult ki az önkormányzatok többsége és a megyei napilap között. Megkockáztatom, ez talán az országban is egyedülálló – hangsúlyozta Maros Éva.

Demeter Ervin megyei kormánymegbízott a megjelent településvezetőkhöz szólt. Beszédében gratulált a kilencven újonnan munkába állt polgármesternek, köztük annak az ötvenhatnak külön is, akik hivatalban lévő polgármestert győztek le október közepén.

Kapcsolatépítés, kapcsolatápolás

– Azt kívánom, hogy közös ügyeinket a korábbiakhoz hasonló hatékonysággal végezzük. A Kormányhivatal továbbra is elkötelezett abban, hogy a polgármesterek és a jegyzők megkapják azt a szakmai segítséget, támogatást és felkészítést, ami a munkájukhoz kell – tette hozzá.

Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke a néhány nap múlva hetvenötödik születésnapját ünneplő megyei napilapot köszöntötte.

– Az Észak-Magyarország tárgyilagosan számol be Borsod-Abaúj-Zemplén megye valamennyi közéleti, politikai kulturális vagy éppen sport eseményéről. Kiemelten foglalkoznak az önkormányzatok munkájával, jövővel kapcsolatos elképzeléseivel – hangsúlyozta és kiemelte azt is: a megyei értéktár bizottság elnökeként örömmel támogatja azt a kezdeményezést, hogy az Értéktár tagjává válhasson az Észak is.

Hetvenöt éve

A közgyűlési elnök hozzátette, példaértékűnek tartja azt ahogyan a lap az önkormányzatokkal meglévő kapcsolatait ápolja, felhívta a figyelmet az együttműködés szükségességére, melyet a megye jövőjének szempontjából kiemelt jelentőségűnek nevezett.

– Hetvenöt év jelentős idő egy ember életében. Mi sem példázza ezt jobban, mint, hogy annak az olvasónak, aki 1944. december 6-án született, jó eséllyel nemcsak unokája, hanem dédunokája is van már. Azaz ennyi idő alatt csaknem felnőtt négy nemzedék. Hét és fél évtizede mi vagyunk a megye napilapja – ezt már Uri Mariann, az Észak-Magyarország és Borsod Online főszerkesztője jelentette ki köszöntőjében, aki bizodalmát fejezte ki, hogy az olvasási szokások megváltozásával a könyvekhez hasonlóan az Észak is sikeresen veszi fel a küzdelmet az olvasók figyelméért.

A köszöntőket követően a program a polgármesterek, a szerkesztőség és az értékesítés munkatársainak kötetlen beszélgetésével folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában