Borsod-Abaúj-Zemplén

2019.12.10. 18:30

Kis betegek gyógyulását segítik

Több mint száznyolcvan szervezet a támogatók között.

A megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának kis betegei a karácsonyi ünnepkör közeledtével újabb támogatást kaptak. A Magyar Kormánytisztviselői Kar megyei területi elnöksége adományokat gyűjtött – plüssök, társas, színezők, ceruzák, játékok, könyvek, készpénz -, amelyeket ünnepélyes keretek között adtak át a gyógyulásra váró gyerekeknek a kórház Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési osztályán. Bene-Czeglédi Natália a Magyar Kormánytisztviselői Kar megyei elnöke elmondta: ezúttal a közszférában dolgozókat szólították meg felhívásukkal és minden elképzelésüket felülmúlta az érdeklődés. A szikszói járásban önálló gyűjtést is szerveztek, ahol a hivatali dolgozókon kívül a polgármesterek is támogatták az ügyet. Az összegyűlt összeget szintén átadták dr. Farkas Tamásnak a GYEK osztályvezető főorvosának.

Növekvő támogatási kedv

Dr. Révész János a kórház főigazgatója köszöntőjében elmondta örvendetesen megnövekedett az adományozó szándék az elmúlt években és már nem csak a hagyományosan kiemelt célpontként szereplő GYEK esetében, hanem a kórház egészét illetően. Összegszerűségében több száz millió forintról van szó illetve hét tonna baba és három tonna mackó gyűlt össze az adományozás során – emelte ki a főigazgató. Ezért már korábban létrehozták a Támogatók Társaságát mely tagjainak száma egyre gyarapszik, jelenleg több mint száznyolcvan szervezet szerepel benne a legkülönbözőbb társadalmi, gazdasági szférákból – ismertette a főigazgató.

 

Dr. Gerőcs-Tóth Andrea a megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta, tudták, hogy számítani lehet a köztisztviselőkre, de még őket is meglepte a rendkívüli aktivitás és segítőszándék melynek eredményeképpen rengeteg alig használt vagy vadonatúj játékkal lett végül gazdagabb a kórházi osztály.

Mosolyt csalni az arcokra

Zsolnai Gabriella a Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóság igazgatója kiemelte, bár a központi szervezetnek vannak önállóan támogatott célcsoportjai szívesen csatlakoztak a helyi akcióhoz. A kisebb létszámú hivataluk ellenére minden várakozást felülmúlt az adakozási kedv, melynek következtében remélik nem egy esetben sikerül majd mosolyt csalni a beteg kisgyerekek arcára. Dr. Valek Gabriella a NAV megyei igazgatóságának humánpolitikai osztályvezetője azt is hangsúlyozta: esetükben nem csak a köztisztviselők hanem a vám- és pénzügyőr parancsnokság tagjai is szívesen csatlakoztak az akcióhoz, melynek eredményét most adták át a kórház részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában