Miskolc

2019.11.30. 20:00

Kétszer tízmillió segíthet

A Észak-Magyarország által szervezett Életkezdési Kiállításon a gyermekes és gyermeket váró családok is hasznos tanácsokat kaptak.

Hegyi Erika

Fotó: Kozma István

Megyénkben is óriási az igény a családvédelmi program különböző elemire, főleg a babaváró hitelre, mert az szabadon felhasználható, jelezte Jánosik Tamás, a Takarékbank Zrt. területi értékesítési vezetője szombaton, az Észak-Magyarország által szervezett I. Életkezdési Kiállításon. A Tudomány és Technika Házában szervezett rendezvény a fiatal és a középkorú pároknak is sok hasznos információt nyújtott, a szakmai előadások pedig tovább bővítették ismereteiket.

Jó kezdés

Jánosik Tamás kifejtette, a babaváró hitel jó kezdést biztosít a fiatal párok számára, hiszen a felvett 10 millió forintot jó esetben vissza sem kell fizetni.

 

-Ezt a kölcsönt azoknak ajánlom, akik babát szeretnének (a nevében is benne van), és szükségük van olyan alaptőkére, ami a gyermekvállalást vagy akár a hitelkiváltást segíti. A hitel felvételének azonban több feltétele van. Az egyik, hogy csak házaspárok igényelhetik. A pár mindkét tagjának 18 éven felülinek kell lennie, a hölgyeknél a felső korhatár 40 év. Az igénylőknek munkaviszonnyal kell rendelkezniük, hiszen hitelről van szó, amit valamiből vissza kell majd fizetniük, a jövedelmüknek el kell érnie a minimálbér összegét. Szükséges ezenkívül 3 éves társadalombiztosítási jogviszony valamelyik fél részéről, nem lehet tartozásuk az adóhatóságnál, és a múltban felvett hiteleiket becsületesen kellett fizetniük. Ezenkívül a büntetlen előélet is szükséges – sorolta az értékesítési vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában