Miskolc

2019.11.13. 12:30

A bánkúti is díjnyertes fotó

Két kategóriában is első lett hazánk leg­nagyobb természet­fotós-pályázatán.

Vonalkód No. 2

Fotó: Urbán Helga

A rangos esemény a magyar természetfotózás legnagyobb ünnepe, és a kapcsolódó kiállítás fotósai közé kerülni a legnagyobb dicsőség. Tájak kategóriában a miskolci Urbán Helga Szivárvány-hegy című képe lett az egyik első díjas, amely Izlandon készült. Helga azt mondta, mindössze néhány percig volt látható a különleges jelenség, amelyet megörökített.

Több száz fotóból egy

Gyermekkora óta fényképez, még az édesapjától kapott régi analóg technikájú gépekkel kezdte. Annak is megvolt a maga szépsége, de ahogy fogalmazott, számára „a digitális technika megváltás”. Civil foglalkozása mellett szabadidejében jár ki a természetbe fotózni, zömmel a Bükkbe szeret menni, ott minden évszakban akad téma bőven. Másik kategóriagyőztes képe a téli Bánkúton készült, Vonalkód No. 2 címmel. A témát a természet magától kínálta fel. A természetfotózás egy sajátos műfaj, sokszor órákat kell ott tölteni a témánál, hogy a fények szöge megfelelő legyen, rendezni kell az előteret, a hátteret. Időnként fizikailag is megterhelő lehet. A díjnyertes fotók azonban – a véletlennek köszönhetően – nem így készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában