Gönc

2019.10.28. 18:00

Vinter István a polgármester

Helybenhagyta a helyi választási bizottság döntését a Debreceni Ítélőtábla, így Gönc új polgármestere Vinter István lett.

Hegyi Erika

Vinter István Gönc polgármester jelöltje

Sivák János, a város eddigi polgármestere csupán 3 szavazattal kapott kevesebbet ellenfelénél az október 13-ai önkormányzati választáson, ezért szerette volna, ha a szavazatokat újraszámlálják.

Sivák János a törvényes határidőn belül fellebbezést nyújtott be a helyi választási bizottsághoz, ezt azonban a területi választási bizottság elutasította. Sivák János ezután továbblépett, és felülvizsgálati kérelmet adott be a területi választási bizottsághoz, melyet a Debreceni Ítélőtábla bírált el. A döntés után Vinter István foglalhatja el a polgármesteri széket. Az átadás -átvétel hamarosan megtörténik, melynek időpontját a kormányhivatal tűzi ki. Ezt követően Göncön is megalakul az új képviselőtestület, Vinter István pedig átveszi polgármesteri mandátumát, és elkezdi városvezetői munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában