Ezt írtuk anno 1989-ben

2019.10.02. 07:30

Kevés eső esik, mégis lesz majd mit innunk

A megnyugtató címet az Észak-Magyarország 1989. október 8-i számában olvashatjuk: bár nem esik az eső, nincs ok az aggodalomra, mert elegendő tartalékkal vág bele az őszi-téli idénybe a miskolci vízművek.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Szükségtelen korlátozni

Az illetékestől tudjuk, hogy a cég leginkább a környékbeli karsztforrásokból nyeri a megyeszékhely lakosságának szükséges vizet. Pontosabban ennek a nagyobb részét. Az ellátásba besegít az ÉRV is. „Néhány éve már, hogy nincs vízhiány, vízkorlátozás a városban” – emeli ki a nyilatkozó.

A lap távolabbra is tekint, a megye vízellátásáról közölve adatokat.

Van tartalék

A Borsod Megyei Vízműveknél elmondják: 140 település vízellátását szolgálják, bár a szükséges víz fele itt is a társ­művektől, az ÉRV-től származik.

Fontos ezek után, hogy megtudjuk, mi a helyzet az ÉRV-nél, vagyis az Észak-magyarországi Regionális Vízműveknél. Nos: „bőségesen áll rendelkezésünkre víz az őszi idényben, a látszólagos csapadékhiány nem befolyásolja tartalékainkat” – ismerteti a cég képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában