Szikszó

2019.09.22. 19:00

Nemzedékek csoportjai versengtek

A nemzedékek csoportjai közötti kapcsolatok ápolása érdekében szervezik a Nemzedékek Találkozóját.

Török Dezső

A városi rangot harminc éve visszakapott Szikszó adott ismét otthont nemrégiben a 17. alkalommal megrendezett találkozónak.

Öntevékeny együttesek

A művészeti szemlén és információs börzén különböző korcsoportok öntevékeny együttesei léptek színpadra szeptember 7-én délelőtt tíz órától délután háromig a szikszói Inkubátorházban, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége (NYÉSZ) és a városi önkormányzat szervezésében. Huszonhét produkció mutatkozott be a hivatásos előadóművészeket is megszégyenítő műsorral: vers, ének, zene, tánc és színjáték műfajban. Füzesséri József polgármester és Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket.

Az elnököt a cikluson át tartó támogatásáért díszoklevéllel és emlékplakettel jutalmazták.

Öten kaphatják évente

A kitüntetést 2012 óta minden évben öt személynek adományozzák oda, akik sokat tettek munkájukkal a nyugdíjasokért – tudtuk meg Teszárovics Miklóstól, a megyei NYÉSz elnökétől.

Új barátságok, szereplés

A szervező szövetség elnökét a rendezvény célkitűzéseiről is megkérdeztük.

– A hozzánk tartozó 57 nyugdíjasklub többségében művészeti csoport működik, és többen vannak olyanok is, akik a különböző művészeti ágakban jeleskednek. Ezzel az évente mindig a megye más-más városában megrendezésre kerülő rendezvénnyel az ő számukra kívánunk fellépési lehetőséget biztosítani, és közben hazánk nevezetességeit is megismerik. Tesszük ezt azért, hogy megmutathassák tudásukat, tehetségüket, ami egyben értelmes időtöltés, hiszen a fellépésekre folyamatosan készülni, gyakorolni szükséges. Pluszhozadéka a rendezvénynek, hogy egy-egy ilyen alkalommal, egymás tevékenységének megismerésén túl, kapcsolatok, barátságok szövődnek. Szeretnénk elérni, hogy a fiatalabb korcsoportokhoz is közelebb kerüljünk, megismerjék az idősebb korosztály hordozta hagyományokat. Ennek érdekében több programot szervezünk, mint például a Séta az egészséges tüdőért, amit november 9-én tartunk majd; közös kirándulásaink, sporteseményeink és rajzpályázataink, vetélkedőink vannak – foglalta össze az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában