Ezt írtuk anno 1989-ben

2019.09.16. 13:30

Munkanélküliek ezreivel is van jövője a megyének

A kohásznak biztosan mást kell majd csinálnia, mint eddig.

A Diósgyőri kohászat területén, 2019-ben

Van-e jövője ennek a megyének a munkanélküliek ezreivel, a nehéziparra orientált ipari struktúrával?

A kérdésre Craveró Róberttől, az Országos Tervhivatal elnökhelyettesétől várja a választ az Észak-Magyarország riportere a lap 1989. szeptember 12-i számában. A beszélgetésre az ad alkalmat, hogy a kormányzat is foglalkozott a megye jövőjét érintő elképzelésekkel.

Jönnek az új bankok

A megye modellértékű, hosszú távú fejlesztési koncepciót dolgozott ki, jegyzi meg a kérdezett. Elmondja, hogy a szerkezet- és struktúra­átalakítás nem folyamatában, hanem lökésszerűen megy végbe ebben a régióban, és ez bizony kényszerű fájdalmakkal jár. „Nem azt mondjuk, hogy egy kohász pici mütyürkéket forrasztgasson egy táblára, de az biztos, hogy mást kell csinálnia, mint eddig” – ezek az ő szavai.

„Borsodban (is) olyan bankokat kívánunk létrehozni, amelyek a vállalkozásoknak, a munkahelyteremtéseknek sokirányú ösztönzését szolgálják” – ez a kormányzat által hozzáadott érték. Craveró Róbert nem hagy kétséget afelől sem, hogy a kormányzat nem képes valamennyi munkáját, munkahelyét elvesztő dolgozóról gondoskodni. Ennek megoldása minden érintett szerv együttműködését igényli – hogy pontosan mely szervek feladata lenne az új helyzet kezelése, erre viszont nincs egyértelmű iránymutatással az Országos Tervhivatal elnökhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában