Miskolc

2019.09.20. 12:30

Immár hazatért a „Hazaút”

Az ifjú képzőművész képei mostantól a Tiszai 1-es peronját díszítik.

Tajthy Ákos

Sáji Evelin a Hazaút előtt

Fotó: Ádám János

Az Európai Mobilitási Hét részeként adták át csütörtökön Sáji Evelin Kitti több képből álló „Hazaút” című pályamunkáját a Tiszai pályaudvaron. A jelenleg a Nyíregyházi Egyetemen tanulmányokat folytató miskolci lány nyerte meg idén a „Színesítsük a Tiszait” című pályázatot.

A képek avatóján Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere mondott köszönetet Eve­linnek a magas színvonalú alkotásokért, külön köszönetet mondva a sorozat üzenetéért, ami nem más, mint hogy „vissza lehet jönni Miskolcra, mert ez a város minden elszármazottat visszavár”.

Garamvölgyi Mihály, a MÁV Zrt. pályavasúti területi igazgatója hozzátette, a vasúttársaság a jövőben is nyitott a hasonló kezdeményezésekre, hiszen az utazóközönség visszajelzései egyértelműen pozitívak.

Sáji Evelin lapunknak egyebek mellett elmondta, bár fél évvel ezelőtt senkinek sem hitte volna el, ha azt mondja, az ő képeit fogják majd látni a Tiszaira érkezők, nagyon boldog, hogy mindez valósággá vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában