Kovácsvágás

2019.08.05. 18:30

Védelmi bástya

Petróczy Istvánról nevezték el a kovácsvágási kiképzőbázist.

Két ütemben két év alatt készült el az épület

Fotó: Bánhegyi Gábor

Petróczy István neve elkerülhetetlen a magyar repülés történetében. A magyar királyi ezredes nevét őrzi ezentúl a szombaton felavatott kovácsvágási polgári védelmi kiképzőbázis.

Az avatón Sándor Endre, Kovácsvágás polgármestere elmondta, két ütemben összesen 213 millió forintból építették meg a kiképzőbázist, ahol a polgárvédelem mellett a katasztrófavédelemben résztvevőket is oktatják majd a jövőben. A beruházást zömmel helyi közfoglalkoztatottak bevonásával valósították meg.

Az összefogás szimbóluma

Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár beszédében hangsúlyozta, Kovácsvágáson számos olyan program jött létre, amelyet a közfoglalkoztatás keretén belül valósítottak meg.

– Elég csak a János-vári kilátóra, a tűzoltószertárra és a szabadtéri színpad megépítésére gondolni. A helység évről évre bizonyítja, képes a település sajátosságaira építve megújulni.

– Ez az épület számomra az összefogást jelképezi – mondta az avatóünnepségen dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. – Ez a minden igényt kielégítő kiképzőbázis azt bizonyítja, mindenki odatette magát, tudása legjavát a közös cél elérésének érdekében.

A katasztrófák elleni védekezés nemzeti ügy – mondta beszédében egyebek mellett Lipták Attila tű. dandártábornok, a B.-A.-Z. megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. – Ez az első ilyen jellegű épület a megyében, és ezzel Kovácsvágás szó szerint példát állít és mutat a megye összes többi települése elé. Örülünk annak, hogy elkészült, és vélhetően a jövőben soha nem lesz üres ez az épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában