Túlméretes szállítmány

2019.08.13. 18:30

Elszállítják villamost, amelyikbe belerongyolt a LÁEV-szerelvény

Csehországba, a Škoda egyik járműjavítójába indul szerda este a tavalyi Dorottya utcai kisvasút-balesetben rommá tört MVK-s villamos.

Tajthy Ákos

Forrás: Illusztráció

Közleményben jelezte kedd délután a miskolci polgármesteri hivatal, hogy túlméretes szerelvény indul szerdán az esti órákban (várhatóan este hét óra után) a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) telephelyéről. A városházi információ szerint a A Flashcars Kft. 97,3 t súlyú, 42,0 m*3,2 m*4,45 m hosszú szerelvénnyel a Szondi György utcáról Bánréve irányába fog közlekedni.

A túlméretes szállítmány áthaladásának területi hatálya: Miskolc, Szondi Gy. u (MVK telephely) – Üteg u. – Baross G. u.- Zsigmondy u.- Várközi u. – Bánréve.

A polgármesteri hivatal a közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a megjelölt útvonalon, a megadott időben a közterületi parkolást, várakozást (útpadkán történő megállást is) saját gépkocsijuk védelme érdekében mellőzni érdemes.

Minthogy annak idején hasonló útvonalon érkeztek Miskolc Skoda villamosai, arra gyanakodtunk, most is egy hasonló útról lehet szó, csak éppen fordított irányban.

Az MVK érdeklődésünkre megerősítette sejtésünket: a tavaly júniusban az emlékezetes Dorottya utcai kisvasút-balesetben igen súlyosan megsérült 614-es pályaszámú villamost szállítják el a Škoda egyik járműjavítójába, ahol a szerelvény újjászületik.

A balesettel kapcsolatos KBSZ-vizsgálat a közelmúltban zárult le, az érintettek szeptember 3-áig tehetnek észrevételeket azzal kapcsolatban, erről itt írtunk részletesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában