Miskolc

2019.07.13. 19:35

Kijelölték a 69-es busz ideiglenes megállóit

Az elmúlt héten panaszolta olvasónk, a Berekalján közlekedő buszt kénytelen volt leinteni, mert amióta megváltozott az útvonala, nem jelöltek ki új buszmegállókat.

Hegyi Erika

Mint arról írtunk, a június 21-ei villámárvíz úgy megrongálta a 69-es busz útvonalán az Eper utca és Erdő utca aszfaltját, hogy a jármű azóta terelt útvonalon közlekedik. Az ideiglenes buszmeg­állókat már kialakították, ezzel kapcsolatban közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz az MVK Zrt.

Mint írják: „a 69-es járat eredeti útvonala a korábbi villámárvíz miatt autóbusszal nem járható. A 69-es autóbusz berekaljai kerülőútvonalához most az eredetihez közel lévő ideiglenes megállóhelyeket alakítottunk ki. Az Eper utca megállót az Eper utca és Endrődi Sándor utca kereszteződése elé helyeztük át, a Móra Ferenc utcai megállóhely pedig a Kökény utcában található. A járatok a korábbi útvonaluk szerint már csak egy megállót, az Erdő utcai megállóhelyet nem érintik.”

Pályázati eredményre várva

A miskolci önkormányzat korábbi válaszában azt írta, beadták az igényt a vis maior támogatásra. A pályázat elbírálása után a közbeszerzésen nyertes kivitelező elkezdi az út helyreállítási munkáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában