kertavató

2019.07.16. 13:23

Egy álom megvalósult

Közös főzéssel avatták fel a szerencsi idősek az új kerti bútorokat.

A Szerencsi Idősek Otthona a tavalyi év folyamán kezdte kialakítani azt a pihenőkertet, aminek anyagi hátterét – mint kezdő lökés – egy áruházlánc akkor meghirdetett programja biztosította. A versenyre nevezett a Szerencsi Idősek Otthona Ellátottaiért Alapítvány és ott első helyezést ért el, négyszázezer forintos értékben. A terv az volt, hogy az intézmény területén szalonnasütők, kerti bútorok, egyéb olyan eszközök kerülnek elhelyezésre, amelyek hangulatosabbá teszik a hétköznapokat.

Pihenőkert

Az álom megvalósult, a kertet egy hagyományteremtő, Nyárköszöntő főzőcske elnevezésű program keretén belül vehették át az ellátottak. Az eseményen Nyiri Tibor polgármester és Egeli Zsolt alpolgármester köszöntötték az intézmény dolgozóit és lakóit – megjegyezve, az önkormányzat nem bánta meg, hogy néhány évvel ezelőtt átvette a fenntartói jogokat az otthon fölött, ma már kézzelfogható bizonyítékok jelzik az intézmény fejlődését, amelyek egyben a bentlakók kényelmét szolgálják. – Aki nem támogatja az időseket, hálátlan – hangsúlyozta Egeli Zsolt, utalva arra egyebek mellett, hogy a pihenőkert kialakításában, a kerti bútorok beszerzésében is igyekeztek segíteni – képviselői felajánlások révén.

Kondásné Gaál Ilona, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik bármely formában segítették a kert megvalósulását. Az ételek elkészítés­éhez szükséges alapanyagokat a szerencsi görögkatolikus egyház biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában