Miskolc

2019.07.23. 13:30

Az eddigi legjobb

A technikai fejlődés ellenére nélkülözhetetlen a gyors- és gépírói tudás.

Nagyné Bíró Ágnes

Forrás: ÉM

A világ legjobb gyors- és gépírói mérték össze tudásukat idén július 13–19. között a Szardínia szigetén, Cagliariban megrendezett 52. Intersteno Kongresszus és Világbajnokságon. A rendezvényen a Miskolci Törvényszéket ebben az évben két kolléga is képviselhette.

Értékes helyezések

A már rutinosnak számító Nagyné Bíró Ágnes második alkalommal vett részt a kongresszuson, ahol eddigi legjobb versenyeredményét produkálta. A gépírás versenyszámban 16. helyezést ért el, 520 leütés/perc eredménnyel, mely hazánk legjobb magyar eredménye az idei világbajnokságon. A beszédíró gépírás során a ranglista 24. helyén végzett, míg jegyzőkönyvvezetésben a 7. legjobb lett.

Magas színvonalon

A törvényszék egyik legfiatalabb kollégája, Burányi Georgina bekerült a nagyon erős, több száz főből álló felnőttmezőnybe. Ifjú kora ellenére magas színvonalon állt helyt a versenyben, ahol több tízéves tapasztalattal rendelkező gépírókkal ült egy asztalhoz és mutatta meg tudását.

Az Intersteno-verseny színvonala és sokéves hagyománya is mutatja, hogy a technikai fejlődés ellenére mennyire nélkülözhetetlen a gyors- és gépírói tudás, főként egy olyan szervezetrendszerben, mint a bíróság. Éppen ezért a Miskolci Törvényszék büszke arra, hogy munkatársainak köszönhetően méltó módon mutatkozhatott meg a nemzetközi színtéren és került fel egy, a szakmai tudást elismerő világranglistára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában