Buliajánló

2019.07.05. 15:30

Tombol a nyár, tombolj te is!

Koncertek a Lovagi Tornák Terén, beach party Mályiban, XXI. MOL Triatlon Nagyhét kísérőrendezvények – nem fogunk unatkozni az elkövetkező hétvégeken sem.

Edda

Július 5., péntek

21.00 Majka koncertje a diósgyőri Lovagi tornák terén

A képernyőn 15 éve megismert Majka mára a magyar televíziózás egyik legnépszerűbb figurája. Curtisszel készített nagy sikerű, Fonogram-díjas Belehalok című dala évek óta a rádiók kedvence, a YouTube-on is közel 50 milliós nézettséggel büszkélkedhet.

Majoros Péter az RTL Klub Való Világ című valóságshow-jában tűnt fel, majd műsorvezetőként, színészként és Dopeman segítségével rapperként folytatta pályafutását. A valóságshow-ban találkozott először Dopemannel, és a show után közös lemezt készítettek. Így Majka 2003-ban tagja lett Dopeman bandájának, a La Mafia Familiának, és Dopeman irányításával Londonban rögzítette bemutatkozó lemezét, ami 2003-ban Az ózdi hős címmel jelent meg Magyarországon.

21.00 Harmadik állomás a Mályi Beachen

A rezidens: MártonBoy, sztárvendég: Mr.Missh

Demeter Mihály a Miszterek formációval kezdte pályáját 2010-ben. Azóta karrierje egyre inkább felfelé ível, olyan neves producerekkel és előadókkal dolgozott együtt, mint például Burai Krisztián és G.w.M. Legutóbbi albuma: Merci.

Július 8., hétfő

21.00 Ricse, Ricse, Beatrice (rockmusical) a diósgyőri Lovagi tornák terén

Rockhórukk két felvonásban, az Újszínház előadásában. A darabban személyesen közreműködik Nagy Feró és a Beatrice zenekar.

Nagy Feró és a Beatrice zenekar története áll a rockmusical középpontjában, mely mostanra már rocktörténeti csemege. Nagy Feró évtizedeken keresztül folyamatosan meg tudott újulni, magas művészi színvonalon valósította meg zenei elképzeléseit. Személyisége alkalmas arra, hogy a magyar hőst, az egyszerű „nép fiát” tárja a nézők elé, aki öntudatosságával, hitével, tehetségével és született színészi képességeivel mindig átlépett az elé gördített akadályokon. A múlt rendszerben a Beatrice a titkosszolgálat által megfigyelt együttes volt, a Történeti Hivatal dokumentumainak tanúsága szerint folyamatosan jelentettek koncertjeikről, és figyelemmel kísérték a zenekar tagjainak életét. A műben elhangzanak a Beatrice emblematikus dalai, mint a Jerikó, Angyalföld, Nagyvárosi farkas, Motorizált nemzedék, Térden állva, Késő már és természetesen a későbbi slágerek, mint az Azok a boldog szép napok is.

Július 10., szerda

20.30 Az Edda együttes koncertje a tiszaújvárosi Városház téren

A XXI. MOL Triatlon Nagyhét programja

Az Edda Művek (1983-ig Edda Művek Miskolc, az 1985-től Edda Művek Magyarország) Magyarország egyik leghíresebb rockegyüttese. Az együttes magva 1973-ban alakult Griff néven, majd 1974-től Edda néven folytatták (ezt tekintjük a zenekar születési évének a „miskolci időszámítás” szerint, valamint ez év szeptemberében lett Pataky Attila az énekes). 1977-ben került a zenekarba Slamovits István, akinek a zenéje meghatározta a zenekar hangzásvilágát. A klasszikus „bakancsos” felállás 1978 szeptemberére állt össze, amikor Zselencz László is a zenekar tagja lett. 1980-tól lett Edda Művek a nevük, és ezt tekintjük a zenekar születési évének „országosan”. A zenekar nevében a művek szó azt szimbolizálja, hogy az együttes Miskolcon, egy tipikus északkelet-magyarországi iparvárosban – az „acélvárosban” – kezdte pályafutását. A lemezeladást nézve Magyarország egyik legsikeresebb rockcsapata lett.

Július 11., csütörtök

20.00 A Neoton Família koncertje a tiszaújvárosi Városház téren

A XXI. MOL Triatlon Nagyhét programja

A Neoton Família magyar popzenei együttes. Angol nevük: Newton Family, ez utóbbi néven jelent meg több lemezük Japánban, Nyugat-Németországban, Argentínában és Spanyolországban. A hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb magyar együttese, harminc körüli magyar nyelvű és tucatnyi angol nyelvű albumuk jelent meg. Legnépszerűbb dalaik alapján íródott a Szép nyári nap musical.

Július 12., péntek

18.00 Lóci játszik-koncert a tiszaújvárosi Városház téren

A XXI. MOL Triatlon Nagyhét programja

A Lóci játszik zenekar története akkor kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontember a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerése. 2015-ben megjelentették a Hadd legyek arról híres… című lemezüket, sikeresen turnéztak a Margaret Islanddel közösen, tavaly fölényesen megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját. A 2017-es év elég jól indult a zenekarnak, hiszen megnyerték a Fonogram Az év felfedezettje címet és a szigetes fesztiválok rangadóján, a NagySzínPadon is benne vannak a legjobb 8 között. Jelenleg épp nagyon boldogok. Aki egyszer elmegy egy Lóci-koncertre az szinte egyből rajongóvá válik, és a kibontott csokornyakkendős csapat fellépésein személyesen is átélheti a közönség, hogy milyen az, amikor Lóci játszik.

19.00 Rudán Joe Akusztik Miskolcon, a Gárdonyi parkban

Vendég 19.00-tól az Ildi Rider Akusztik

Joe 1963. június 5-én született Pécsett. Már középiskolás korában basszusgitározott, illetve énekelt amatőr zenekarokban (Ewerrest, HGM, Morris, Singnál, Spirál, Jet, Candy, Alfa, Griff). 1988-ban alakult Coda nevű zenekara, mely elsősorban régi feldolgozásokat játszott (Led Zeppelin, Deep Purple), de saját számokkal is rendelkezik, ez a zenekar azóta működik. 1990-ben amikor a Pokolgép együttes énekest keresett, akkor ajánlották őt Kukovecz Gábornak és Pazdera Györgynek, a Pokolgép akkori tagjainak, akik lejöttek Pécsre egy Coda-koncertre; ahogy meghallották a hangját rögtön elhívták a zenekarba zenélni. Ő ment is, azzal a feltétellel, hogy a Coda zenekart semmiképpen nem akarja feladni, hiszen ez az ő hobbija. Ebben az időben hívták énekesnek a Moby Dick együttesbe is, de azt nem vállalta. 1997–2007 között a P. Mobil zenekarban is énekelt. Játszott az Atilla című rockoperában. Szerepe van a minden nyáron megrendezett Rockmaraton fesztivál szervezésében is. 2008-tól 2013 végéig a Mobilmánia egyik énekese. 2009-ben Életműdíjat kapott. 2010 januárjában megalapította a „Rudán Joe Akusztik” zenekarát. 2010 áprilisában Rudán Joe távozott a Pokolgép együttesből. 2011-ben Erdélyben énekelt a Csaba királyfi rockoperában, melyben az egyik főszereplőt játszotta. 2013-ban megalakult az Atilla Fiai Társulat, melynek alapító tagja. 2014-től a Dinamit zenekar tagja.

20.00 „Több mint klezmer” Sabbathsong Klezmer Band koncertje a Tokaji Fesztiválkatlanban

Vendég Beke Farkas Nándor és Lisztes Jenő

Ezen az estén a jól ismert héber dalok magyar nyelvű klezmerváltozata mellett új, héber és jiddis nyelvű dallamok is felcsendülnek. Masa Tamás és zenekarához két nagyszerű muzsikus is csatlakozik: Beke Farkas Nándor a 100 Tagú Cigányzenekarból és a virtuóz cimbalomművész Lisztes Jenő, aki tehetségével meghódította a világ legrangosabb koncerttermeit is. Műsorukban a zsidó és roma zenét ötvözik, melyek között olyan slágerek is felcsendülnek majd, mint a Monti csárdás, az Ocsi csornüje, a Dva gitara, a Bai mir bistu sejn, és részletek a Hegedűs a háztetőnből.

21.30 A Punnany Massif együttes koncertje a tiszaújvárosi Városház téren

A XXI. MOL Triatlon Nagyhét programja

A Punnany Massif 2003-ban alapított magyar hiphopzenekar. Műfaja önmeghatározása szerint „társadalom funk”. A két alapító tag, Felcser Máté és Farkas Roland 1994-ben találkozott először. A zenekar megalakulása előtt a Kész Face partisorozat, és ugyanezen a néven futó rádióműsor házigazdái és előadói voltak. 2003-ban FankaDeli megkeresésére készült volna egy közös szám Wolfie-val a Minden kincsem című FankaDeli-lemezre, majd ezt követően egy egész szólólemez. Két hónapos közös munka után FankaDelivel megszakadt a munkakapcsolat, de közben kiderült, hogy RendbenMannel annyira jól tudnak együtt dolgozni, hogy ketten megalapították a Punnany Massifot.

Július 13., szombat

18.30 Rácz Gergő és zenekara koncertje a tiszaújvárosi Városház téren

A XXI. MOL Triatlon Nagyhét programja

Rácz Gergő 11 évesen kezdett el gitározni a 18. kerületi Dohnányi Ernő Zeneiskolában. Első komoly zenei megmérettetése 15 éves korában az Országos Zeneiskolai Gitárverseny volt, ahol muzikalitásának és precíz technikájának köszönhetően első helyezést ért el. 1995-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola klasszikus gitár szakára.

20.00 „Örömdalok” – a Sabbathsong Klezmer Band és Oláh Gergő közös koncertje a Tokaji Fesztiválkatlanban

A tradicionális kelet-európai klezmerzenét játszó Sabbathsong Klezmer Band repertoárjában hászid, jiddis, izraeli dalok, hóra és örmény dallamok, dzsessz, keringő, roma muzsika is felcsendül, mindezek tökéletes egységben.

Táncra perdítő muzsikájukhoz Oláh Gergő, az X-Faktor harmadik szériájának győztese csatlakozik, akivel együtt éneklik a legszebb izraeli dalokat, valamint Gergő dalaiból is szemezgetnek, természetesen “klezmeresített” változatban.

21.00 A Quimby együttes koncertje a tiszaújvárosi Városház téren

A XXI. MOL Triatlon Nagyhét programja

A Quimby magyar alternatívrock-együttes. Epikus, sanzonos hangvételű dalok, expresszív zenei világ, erőteljes előadásmód, szimbolikus szövegvilág jellemzi, melyet helyenként népi elemekkel fűszereznek.

Július 14., vasárnap

21.00 A Wellhello együttes koncertje a tiszaújvárosi Városház téren

A XXI. MOL Triatlon Nagyhét programja

A Wellhello 2014-ben alapított zenekar, tagjai az ismert magyar rapper Fluor Tomi és az énekes-dalszerző Diaz. A formáció a Rakpart című dalával lett ismert, megjelenését követően egyből a sláger- és a rádiós lejátszási listák élére került. Első albumuk 2015 márciusában jelent meg, és egy nap alatt az első helyen nyitott az iTunes Chartson, ezt követően az együttes pedig egy közel száz állomásból álló turnéra indult Elnöki Tour néven…

Július 19., péntek

20.00 Malek Andrea Soulistic-koncert a Tokaji Fesztiválkatlanban

A Malek Andrea Soulistic a neves énekesnő és Jáger Bandi zongorista-zeneszerző együttműködéséből jött létre 2016-ban. A formáció egy nagyon különleges projekt, amely a dzsessz és az R&B stílust ötvözi a magyar népzenével. A Soulistic név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. Az együttes Álom című, saját szerzeményeket tartalmazó legújabb albumát és a tavaly megjelent Madárka c. népdalfeldolgozás-albumát mutatja be ezen a koncerten.

Július 20., szombat

21.00 Tankcsapda-koncert a diósgyőri Lovagi tornák terén

Hazánk legközkedveltebb rockbandájának népszerűsége a páratlan hangzásvilágon, a hiteles és sokatmondó dalszövegeiken túl a rajongókhoz való odaadásukban gyökerezik. A banda azon kevés, folyamatosan koncertező zenekarok közé tartozik, akik nemcsak Magyarországon, hanem számos európai és tengerentúli országban is sikeresek.

A Tankcsapda egy magyar rockegyüttes, amelyet 1989 februárjában alapított Debrecenben Lukács László gitáros, énekes, Buzsik György dobos és Tóth Laboncz Attila „Labi” basszusgitáros. A zenekar kezdeti punk-rock stílusába fokozatosan vegyült bele a hard rock, heavy metal hangzás, amellyel egyre szélesebb közönségréteget sikerült megszólítaniuk. A Tankcsapda egyik legfontosabb védjegyének és népszerűségük kulcsának a mára egyetlen alapító tagként megmaradt Lukács egyedi dalszövegei számítanak. A zenekar napjainkban Magyarország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rockzenekara. A 2006-ban megjelent Mindenki vár valamit platinalemez státuszt ért el, de 2001 óta minden albumuk legalább aranylemez lett. Legutóbbi stúdióalbumuk a 2014-ben megjelent Urai vagyunk a helyzetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában