Miskolc

2019.06.20. 16:30

Bővülő sebészeti műtéti eljárások a megyei kórházban

Az Általános Sebészeti Osztály keretein belül létrehoztak egy emlősebészeti részleget a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

Dr. Révész János

A témában szerdán tartott sajtótájékoztatón megtudtuk, a cél, hogy minden sebészeti beavatkozást igénylő emlőbetegség esetében színvonalas ellátást kapjon a páciens. Ebbe értelemszerűen beletartoznak az olyan plasztikai jellegű műtétek is, amelyek segítenek. A kórház vezetése szerint ennek a bővülésnek a fő előnye, hogy a betegek egy helyen juthatnak hozzá a teljes emlő- és bőrsebészeti palettához. A részlegen történik az utókezelés és az onkológiai ellátás is. Egy sebészeti műtőt is leválasztottak, kizárólag az emlőbetegek kezelésére. A cél, hogy minden finanszírozott emlősebészeti beavatkozás helyben is elérhetővé váljon.

Dr. Révész János főigazgató szerint az emlődaganatok a leggyakoribb rákos megbetegedések közé sorolhatók.

500–600 között

„Éves szinten 500–600 között van azoknak a betegeknek a száma csak ebben a régióban, akiket emlődaganattal operálnak. A betegek egy részénél ez az emlő teljes eltávolítását jelenti, ami nemcsak mozgásszervi problémákat okozhat a testsúly aszimmetriája miatt, de a hölgyek köz­érzetére, önképére is hatással van. Ezeken a betegeken szeretnénk segíteni elsősorban. Az emlősebészeti centrum önállóan gazdálkodik a betegágyakkal, saját műtővel és ágyakkal rendelkezik. Az önálló műtő miatt öt munkanapon belül tudjuk fogadni a betegeket, hiszen a részleg önálló előjegyzési rendszerrel rendelkezik” – hangsúlyozta a kórház­igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában