Gyermeknap

2019.05.26. 12:00

Az igényekkel együtt változnak a játékok is

A gyerekek ma nem alvóbabáról álmodnak. Csak annyit mondunk: „dinoszaurusztojás putty”.

Bájer Máté

Fotó: Ádám János

Azok a gyerekek, akik a bármikor elérhető online játékok, animált meséket ontó YouTube-csatornák és multifunkcionális okos­eszközök világában nőnek fel, magas ingerküszöbbel rendelkeznek. Alig pár évtizeddel ezelőtt olyan slágertermékek határozták meg a játékpiacot, mint a hulahoppkarika, a pedálos Moszkvics, a Moncsicsi, a keljfeljancsi, a Tetris vagy a Gazdálkodj okosan!. A mai játékoknak azonban fel kell vennie a versenyt a technicizált információs eszközökkel.

A nyúlós kedvenc

– Az, hogy milyen játékok fogynak leginkább, korcsoportfüggő – árulták el a Galaxy 4 Játékáruház munkatársai. Mint kiderült, a nyolcéves korosztálynál épp lecsengő favorit a slime.

 

Ez a színes szagos ragacs, aminek köznapibb neve nyálkagyurma, sokféleképp került a piacra: van slime-os figura, „dinoszaurusztojás putty”, „mágneses gyurmalin”, de csillogó unikornis formában is vásárolható. Mire jó a slime? Nyomkodható, nyújtható, cuppog, és mindezzel együtt imádják a gyerekek.

A mese szüli a trendet

– A különböző mesékhez kötődő játékok mindig kelendőek – világosítanak fel a Galaxy 4 eladói. Tapasztalataik szerint a háromtól nyolcéves korig terjedő korosztályban a Mancs őrjárat figurái a legkedveltebbek, míg az idősebbeket olyan franchise-ok hozzák lázba, mint a Bosszú angyalai vagy a Transformers. Aztán vannak az örökzöld játékok, mint amilyen a Lego. A kis­autók és játékmotorok szintén állandó szereplői a kívánságlistáknak. Az építőjátékok új generációjához tartoznak a Geomag termékei, ezeket ugyancsak sokan keresik. A mágneses illesztésű elemek segítik fejleszteni a gyerekek kreativitását, geometriai érzéküket. Azt is megtudhattuk, hogy a szülők számára általában nincs árlimit, ha a gyerek boldogságáról van szó. Előfordul, hogy hónapokig gyűjtenek a kiválasztott játékra vagy a rokonok segítenek összerakni a szükséges összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában