Helyi közélet

2019.01.16. 10:53

Előszűrik, aztán képzik a munkahelyet keresőket Miskolcon

Miskolc - Hatékonyabbá teheti a munkaerő-keresést a kormányhivatal kísérleti módszere.

Miskolc - Hatékonyabbá teheti a munkaerő-keresést a kormányhivatal kísérleti módszere.

A megye reprezentáns foglalkoztatói számára mutatta be kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal azt a most kezdődött, másfél éves kísérleti projektet, amely a munkaerőpiacra lépők számának növelését tűzte ki célul, hatékonyabb kiválasztási módszert alkalmazva.

Első körben…

Demeter Ervin megyei kormánymegbízott a projektről elmondta, hogy azzal elsősorban a nagyvállalatokra fókuszálnak. Az a feladat, hogy megtalálják azokat a munkavállalókat, akik a vállalatoknál – képességeik legjavát nyújtva – el tudnak helyezkedni. A kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya és a vállalatok között szoros és egyedi kapcsolat alakul.

Első körben felmérik a foglalkoztatók munkaerő-igényét, megismerik annak pontos tartalmát, megvizsgálják a kormányhivatalnál nyilvántartásban lévő álláskeresőket és közfoglalkoztatottakat is. Utána egyénileg, interjúk alapján döntik el, kik bizonyulnak megfelelőnek és őket közvetítik ki ezekhez a vállalatokhoz.

A megyében egyébként több mint 30 ezer regisztrált álláskereső van és további 24 ezer közfoglalkoztatott. Így összesen közel 55 ezer potenciális munkavállaló közül keresik meg azt a legalább 10 százalékot, amely be tud lépni a munkaerőpiacra.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában