Helyi közélet

2019.01.23. 19:24

Az M3-as autópályán történt ütközéssorozat miatt emelt vádat az ügyészség

Miskolc - A jelenlegihez hasonló időjárási körülmények között okozott súlyos balesetet még a tavaly előtti télen az a 40 éves budapesti nő, akivel szemben az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség nemrégiben vádat emelt.

Miskolc - A jelenlegihez hasonló időjárási körülmények között okozott súlyos balesetet még a tavaly előtti télen az a 40 éves budapesti nő, akivel szemben az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség nemrégiben vádat emelt.

A vádlott az éjszakai órákban az M3-as autópályán Miskolc irányából Budapest felé tartott egy személygépkocsival, -4 fokos hidegben, ónos esőben, jeges úttesten. Az autópálya 97. km-szelvényében, az arra alkalmas útviszonyok mellett megengedett 130 km/óra maximális sebességhez képest 100-110 km/órával közlekedett, amikor járműve megcsúszott, ezért elveszítette uralmát a gépkocsi felett, és a belső szalagkorlátnak ütközött. Ennek nyomán a hossztengelye körül balra megpördülve nekivágódott egy ott, vele azonos irányban haladó személyautó bal hátsó oldalának, mely járművet előbb megpördítette, majd annak jobb hátuljával is ütközött.

Újabb autók szaladtak nekik

A többszörös ütközés következtében a vétlen jármű egyik utasa – aki a hátsó ülésén, biztonsági övét becsatolva foglalt helyet – 8 napon túl gyógyuló csigolyatörést szenvedett.

Alig telt el néhány pillanat, és a vétlen autóba beleszaladt egy harmadik gépkocsi, amelyik szintén Budapest felé tartott a külső sávban, majd néhány perc múlva a helyszínre ért egy negyedik személyautó is, mely a belső sávban hátulról a vádlott járművébe csúszott bele.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ 25. § (1) bekezdésében foglaltakat azzal, hogy nem az időjárási- és az útviszonyoknak megfelelően közlekedett az autópályán.

Pénzbírságot javasolnak

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a bűncselekmény elkövetőjét, akivel szemben pénzbüntetés kiszabására, továbbá arra is indítványt tett, hogy a bíróság kötelezze őt a nyomozás során felmerült több mint háromszázezer forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában