Helyi közélet

2019.01.04. 16:19

A nagy kérdés, lesz-e csúcsdöntés a pálinkaversenyen?

Onga, Miskolc - Dömpingszerűen érkeznek a nevezések hazánk legnagyobb pálinkaversenyére.

Onga, Miskolc - Dömpingszerűen érkeznek a nevezések hazánk legnagyobb pálinkaversenyére.

A X. jubileumi Quintessence Pálinka és Párlatversenyre január 8-ával lassan lejár a nevezési határidő, és nagy kérdés, hogy a tavalyi 1739-es rekordnevezési számot az idén túl szárnyalja-e az Ongára beérkező versenyminta mennyisége.

Romániából és Szerbiából sikerült számottevő új belépővel bővíteni a versenyzők körét.” Takács László

Dömpingszerűen

– Kétségtelenül a finisben vagyunk, ilyenkor dömpingszerűen érkeznek a pálinkák és a párlatok – tudtuk meg Takács Lászlótól, a szervező Ongai Kulturális Egyesület elnökétől. – Jelenleg egy kicsit még alatta vagyunk a tavaly ilyenkor ismert nevezési számoknak, de a korábbi évekhez képest egy hétvégével több ideje van a nevezni szándékozóknak, aminek a gyakorlati hatását még nem tudtuk lemodellezni. Nem lehetetlen, hogy elérjük a tavalyi rekord mintaszámot. Az már látható, hogy Romániából és Szerbiából sikerült számottevő új belépővel bővíteni a versenyzők körét. Jó néhány régi-új kereskedelmi főzde is megjelent vagy visszatért a versenyhez, ami bizakodásra adhat okot, de hogy ez pontosan mire elég, az csak jövő hét kedden, a nevezések lezárultával derül ki. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a minták közel fele mindig az utolsó két nap jut el hozzánk, ami hihetetlenül pontos, ugyanakkor feszített háttérmunkát igényel az egyesület önkéntes segítőitől. Innentől kezdve január végéig nincs megállás. A január 13-15-ei bírálat, majd a január 25-26-ai díjátadó gála előkészítése és lebonyolítása is hatalmas és komplex szervező tevékenységet kíván több tucat embertől – tette hozzá.

Azt is megtudtuk, hogy az eddigi nevezésekből látható, hogy az évek óta versenyző bérfőzetők egy része mára már maga állítja elő a pálinkáját és magánfőzetővé vált.

Plusz pontok

– A korábbi évekhez képest náluk ugrásszerűen nagyobb az érdeklődés – tette hozzá Takács László. – Új színfoltja a megmérettetésnek az Élet stílus párlatok kategória, ahogy újdonságnak számít a pálinkaversenyek történetében a kiemelt champion kategória bevezetése is. A meghirdetett nagydíjak számításánál plusz pontokkal dotálódnak azon tételek, melyeket a fogyasztók szélesebb köre ismer, a kereskedelmi értékesítési számok, a fogyasztói szokások és a versenyeken való magasabb nevezési számok felülreprezentálnak. Ezek a következők: alma, körte, vilmoskörte, kajszibarack, szilva és illatos szőlő. Nem szeretnénk hátrányba hozni azon pálinkákat és párlatokat, melyeket a fogyasztóknak csak egy szűkebb rétege ismeri, fogyasztja – például sajmeggy vagy házi berkenye –, de jutalmazni, elismerni akarja azon termékeket és előállítóit, akik a nagyközönség által ismert és fogyasztott, nagyobb nevezési számmal rendelkező, a szélesebb közvélemény elismertségére számító, kiváló desztillátumokat állítanak elő.

ÉM-PA


Tudnivalók

A versenyre a nevezési határidő 2019. január 8-án jár le. Részletes nevezési feltételek, versenyszabályzat a http://quintessence-palinka.hu/hu/ és a www.okeonga.hu weboldalon található.


[related-post post_id="4070859"]

[related-post post_id="4015757"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában