Helyi közélet

2018.12.02. 11:06

Gálakoncerttel emlékeznek Erkel Ferencre Miskolcon

Miskolc - Gálakoncerttel emlékeznek Erkel Ferencre Miskolcon.

Miskolc - Gálakoncerttel emlékeznek Erkel Ferencre Miskolcon.

125 esztendeje hunyt el Erkel Ferenc. A zeneszerző munkásságának állít emléket a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Bartók Plusz Operafesztivál december 10-én este 7 órától a Művészetek Házában.

Erkel Ferenc legismertebb műveit tűzték műsorra a Miskolci Szimfonikusok december 10-ei koncertjükön. Az ünnepi gálahangverseny társszervezője a Bartók Plusz Operafesztivál. Az Ünnepi nyitány mellett, többek között a Hunyadi László, a Bánk bán és a Dózsa György című operákból hallhatnak részleteket a koncertlátogatók. A hangversenyen olyan nagyszerű művészeknek tapsolhatnak, mint Rálik Szilvia, László Boldizsár és Kelemen Zoltán. Az est dirigense a Kossuth-díjas és Prima Primissima-díjas karmester Medveczky Ádám lesz, aki így nyilatkozott a koncertről: „Miskolc számomra mindig az örömteli muzsikálást és a magas fokú művészeti munkát jelentette. Kapcsolatunk 45 éve tart töretlenül, szebbnél szebb koncerteket hagyva maga mögött. Most Erkel Ferenc operái önálló estet kapnak; igyekszünk a sok közismert ária mellett ismeretlen részleteket is bemutatni a közönségnek. Nagyszerű dolog, hogy a klasszikus magyar nemzeti zenénk óriásának alkotásai gazdagítják a miskolci koncertkínálatot.”

A hangversenyt a Bartók Rádió élőben közvetíti Miskolcról.

ÉM


A koncertről

Erkel 125 – Gálahangverseny

A Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Bartók Plusz Operafesztivál közös rendezvénye

Időpont: December 10., hétfő 19.00

Helyszín: Művészetek Háza

Műsor: Erkel Ferenc: Ünnepi nyitány, majd részletek a Bátori Mária, a Hunyadi László, a Bánk bán, a Dózsa György, a Brankovics György és a Névtelen hősök című operákból

Ének: Rálik Szilvia, László Boldizsár, Kelemen Zoltán

Vezényel: Medveczky Ádám

További részletek a www.mso.hu és a www.operafesztival.hu oldalon


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában