Helyi közélet

2018.11.07. 20:31

Gördülékeny a sajópüspöki kivitelezés

Sajópüspöki - A kedvező időjárás segíti a kivitelező munkáját Sajópüspökiben.

Sajópüspöki - A kedvező időjárás segíti a kivitelező munkáját Sajópüspökiben.

Már hónapok óta tart az új Sajó-híd építése, amely az ütemtervnek megfelelően halad, az állam a felszerkezet cseréjét nagyságrendileg nettó 560 millió forinttal támogatja.

Fontos szakasz

A kivitelező előbb egy pontonhidat létesített, jelenleg erre a mobil átkelőre terelik a forgalmat. A közlekedés egy sávon történik, jelzőlámpás irányítás mellett. Az autósoknak napszaktól függően akár hosszabb várakozási időre is számítani kell, de egyelőre ebből nem volt fennakadás.

– A térségben zajló jelentős útfelújítási programnak fontos része a sajópüspöki fejlesztés, hiszen egy forgalmas főközlekedési útról beszélünk, amely összeköti Ózdot és Miskolcot, valamint a felvidéki részt – tette hozzá Riz Gábor országgyűlési képviselő. – Az új híd az eddig használtnál szélesebb lesz, egyik oldalán egy másfél méteres, kétirányú gyalogos és kerékpáros közlekedésnek helyet biztosító járdát is kialakítanak. Hetven év után a falu és a régió megérdemli az új átkelőt.

ÉM-ME


[related-post post_id="3981328"]

[related-post post_id="3951215"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában