Helyi közélet

2018.10.16. 17:36

Csökkentenék a villamosbalesetek számát Miskolcon

Miskolc - Akár LED-es futófények is segíthetik majd a biztonságos közlekedést a villamospálya mellett.

Miskolc - Akár LED-es futófények is segíthetik majd a biztonságos közlekedést a villamospálya mellett.

Eredményes a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. közlekedésbiztosítási kampánya – jelentette ki az Észak érdeklődésére Singlár Zsolt, a cég vezérigazgatója. A nyáron kezdődött akcióban a Katalin-köznél, az Aba utcánál és a Testvériség útjánál helyeztek ki figyelemfelhívó táblákat villanyoszlopokra, piros-fehér festékkel festették meg az útpadkát és a gömbsüvegsort, valamint fényvisszaverős jelzőfüleket helyeztek ki a problémás helyen.

Singlár Zsolt szerint az intézkedésre azért volt szükség, mert az MVK tapasztalatai szerint évek óta egyre nőtt a villamosbalesetek száma.

– 2014-es forgalomba állításuk után a Skodák úgy hat-nyolc hónapig balesetmentesen közlekedtek, aztán elkezdtek szaporodni az esetek. Ebben az évben szeptemberig sajnos már 79 balesetünk volt, és egyiket sem mi okoztunk – hangsúlyozta.

Mindenkit megóvnának

Az MVK első embere elmondta, a kampány fő célja éppen a balesetek csökkentése volt, hiszen amellett, hogy a Skodák egyedi elemeit hosszú idő legyártani, szerették volna, ha nagyobb biztonságba tudhatják a közlekedés minden résztvevőjét – gyalogosokat, autósokat és a járataikat igénybe vevőket is – Miskolcon.

– Év végén ismét kielemezzük a helyzetet, és ennek tükrében eldöntjük, hol fogjuk új forgalomtechnikai eszközökkel, akár burkolatba épített LED-es fényekkel felhívni a figyelmet a veszélyre – zárta Singlár Zsolt.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="3991064"]

[related-post post_id="3953795"]

[related-post post_id="3913278"]

[related-post post_id="3912589"]

[related-post post_id="3905007"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában